Food and the city

Meet-up: samenwerking in de keten

76_Flevotour_NieuwSlagmaat-web

UPDATE: vanwege het coronavirus gaat deze meet-up niet door. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

 

Ben je boer of producent in Flevoland? Werk je al samen in een coöperatie of een andere vorm van partnerschap; of ben je juist op zoek naar manieren om door middel van samenwerking je positie te versterken of verbeteren?

Op woensdag 18 maart organiseert Flevo Campus op de Stadsboerderij Almere een meet-up over voedselcoöperaties en andere vormen van samenwerking. Wat zijn de succesverhalen? Hoe kun je de macht in de keten vergroten? Samen gaan we in discussie over de do’s en don’ts op het gebied van samenwerkingen en partnerschappen, met als belangrijkste doel om van elkaar te kunnen leren. Deze kennisbijeenkomst zal worden ingeleid door onderzoekers van de Wageningen Universiteit & Research en ervaringsexperts van Vereniging FlevoFood en Coöperatie Boerenhart.

Tijdens en na de inleidingen is er ruimte voor vragen en discussie. De Stadsboerderij Almere verzorgt tijdens de bijeenkomst een avondmaaltijd. Ben je geïnteresseerd? Meld je hier aan. Aanmelden kan tot maandag 16 maart.

De bijeenkomst zal worden ingeleid door:

Marcel Vijn & Joost Snels (Wageningen Universiteit & Research)

Marcel Vijn en Joost Snels hebben onderzoek gedaan naar coöperaties en een roadmap opgesteld voor boeren en producenten die zich gezamenlijk een korte keten willen realiseren. Tijdens deze bijeenkomst zullen zij deze roadmap presenteren.

Bauke van der Veen (Flevofood)

Bauke van der Veen is ondernemer en bestuurslid van FlevoFood, een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Bedrijven binnen FlevoFood werken onderling nauw samen en zoeken allerlei soorten samenwerkingsverbanden. Momenteel werkt FlevoFood o.a. aan de ontwikkeling van B2B-concepten om de regio Groot-Amsterdam van voedsel te voorzien.

Pieter Vink (adviseur Korte ketens)

Pieter Vink is medeoprichter van Boerenhart, een succesvolle boerencoöperatie in Gelderland. Boerenhart richt zich met name op de B2B-markt: horeca, instellingen en andere organisaties. Pieter vertelt over zijn ervaringen met het opzetten van Boerenhart en zijn recente ervaringen bij De Lelystadse Boer, waar hij aan de slag is gegaan om meer afzetmarkt voor de producten te creëren.

Wat, waar & wanneer?
Flevo Campus Meet-up: Samenwerking in de keten
Locatie: Stadsboerderij Almere
Adres: Kemphaanpad 14, 1358 AC Almere
Tijd: 17:00-19:00

 

Aanmelden: hier.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website