Food and the city

Lenno Munnikes nieuwe programmadirecteur Flevo Campus

Lenno_4_ImkeKoldijk

Maak kennis met…

Lenno Munnikes (43) werkt bijna tien jaar in het onderwijs, waarvan de afgelopen zes jaar als manager van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Als historicus en antropoloog is hij verbonden aan de KU Leuven en is hij betrokken bij de voedselstrategie die de gemeente Amsterdam op dit moment ontwikkelt. Munnikes is gespecialiseerd in de socio-economische kanten van het stedelijk voedselsysteem. Momenteel promoveert hij op de ontwikkeling van ‘eenvoudig buitenshuis eten in Amsterdam tussen 1880 en 1980’. Daarvoor had hij een onderneming die lokale voedselproducten verkocht en werkte hij als gediplomeerd chefkok.

Lenno Munnikes (Foto: Imke Koldijk)

Munnikes is enthousiast over het volledige perspectief dat zijn nieuwe positie biedt: “Flevo Campus is een fijne combinatie van ondernemerschap, wetenschappelijke kennisontwikkeling en beroepsonderwijs met betrekking tot het stedelijke voedselsysteem. Dat past ontzettend goed bij mijn carrière tot nu toe en in die combinatie ligt denk ik ook de sleutel naar structurele verbetering van het systeem.”

Verbinden

Bij Flevo Campus hoopt Lenno Munnikes de verschillende aspecten van het voedselsysteem en zijn eigen carrière aan elkaar te kunnen verbinden. “Mijn eigen onderzoek is historisch, maar wel van toegepaste vorm. Het gaat over ‘zachte’ aspecten van het voedselsysteem zoals nostalgische gevoelens die mensen koesteren als het aankomt op eten. Maar het gaat er ook over hoe je daar oog voor moet hebben als je verandering wilt brengen. Bij Flevo Campus zie ik de mogelijkheid die kant van het voedselsysteem – de consumptiekant –  te koppelen aan de meer productiegerichte kanten van het systeem zoals de landbouw.”

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website