Food and the city

Nieuws

Kijk mee met de feestelijke opening van het Food Forum

Het is zover; op 4 juni wordt het Food Forum officieel geopend. Het Food Forum is een van de gebouwen die tezamen Flevo Campus zullen vormen. Voor, tijdens en na de Floriade wil de provincie vanuit het gebouw voedselbeleid en ondernemerschap stroomlijnen. Tijdens de feestelijke opening zullen Jan-Nico Appelman en Lotte Sluiter in gesprek gaan met verschillende gasten die een belangrijke rol hebben in het Flevolandse voedselsysteem.
 •  Leestijd 2 minuten
HGFD-9865

Programma

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman en gespreksleider Lotte Sluiter ontvangen op vrijdag 4 juni vanaf 13:30 uur verschillende gasten. Chef-kok Sharon de Miranda laat zien welke heerlijke, gezonde gerechten zij maakt van Flevolandse producten. De gasten en onderwerpen zijn:

 • Eline Strijkers van DoepelStrijkers is, samen met Duzan Doepel, de architect van Food Forum. Zij vertelt hoe het ontstaan van Flevoland hun inspiratie was voor ontwerp en interieur.
 • Aannemer Strukton Worksphere over hoe zij circulair bouwen toegepast hebben.
 • Marco Smit, directeur Horizon, over het Business-to-Business programma in Food Forum. En de kansen voor Flevolandse ondernemers.
 • Ellen Tijkotte, senior projectleider, over de programmering die in Food Forum van start gaat.
 • Bauke van der Veen, Vereniging Flevofood, over de groeiende interesse voor streekproducten, ook in Flevoland. Waarom dat belangrijk is voor de voedselvoorziening van de toekomst en hoe ondernemers daarop kunnen inspelen.

En… de Flevo Campus Village!

Tijdens Food Forum Live! wordt ook de start van de Village gevierd, onder leiding van onze programmadirecteur Lenno Munnikes. Dé plek waar startende voedselondernemers hun innovaties kunnen uitwerken. Paviljoen Food Forum, de Village en Aeres Hogeschool Almere zijn de gebouwen die Flevo Campus eindelijk fysiek gestalte geven.

Benieuwd naar de eerste bewoners van de Village? Hier stellen we de pionierende voedselondernemers graag aan je voor!

 • HGFD-0197-scaled.jpg

  Aanmelden?

  Vind je het leuk om erbij te zijn? Kijk op 4 juni live mee via foodforum.nl/live-stream

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website