• menu

  Flevo Campus Summer School

  English version

  Wat is de smaak van Flevoland?

  Ben jij student of young professional en wil je meer leren over stedelijke voedselvraagstukken aan de hand van het centrale middel: eten? Kun je daarnaast niet wachten om samen met anderen aan de slag te gaan tijdens een 5-daags programma (27 t/m 31 aug.) terwijl je met elkaar kampeert in Almere? En ben je benieuwd naar alle verhalen van producenten, chefs en verwerkers achter ogenschijnlijk alledaagse producten? Doe dan mee met de Flevo Campus Summer School. We nemen je mee op reis door de polder en laten al je zintuigen prikkelen, terwijl je gezamenlijk de smaak van Flevoland ontdekt en serveert tijdens Het Grote Flevoland Diner!

  Als relatief nieuwe stad, in een iets oudere provincie, wil Almere een van de meest groene en gezonde steden van de wereld worden. Almere bevindt zich op het grensvlak van een grootschalig land- en tuinbouwgebied aan de ene kant en de metropoolregio Amsterdam aan de andere kant. Een bijzondere locatie omdat verschillende invloeden hier samenkomen en een plek bieden om zich hier te ontwikkelen.

  Tegelijkertijd heeft Almere, en de rest van de Flevopolder, in zijn korte bestaan nog geen duidelijke voedselidentiteit ontwikkeld. Om de ambitie een van de meest groene en gezonde stad te worden te vervullen, vragen Almere en de Flevo Campus de denkkracht en creativiteit van studenten en young professionals.

  We nemen je mee op excursie, je krijgt interactieve colleges van experts en gaat samen koken met bekende chefs om te ruiken, voelen, proeven, horen en zien wat Flevoland te bieden heeft. Het eindresultaat van deze vierdaagse wordt op de vijfde dag gepresenteerd tijdens Het Grote Flevoland Diner. Hier zullen 250 gasten aan tafel gaan die jullie gerechten zullen proeven. Niet zo maar mensen, maar de mensen die allemaal een bijzondere bijdrage leveren aan een gezond en duurzaam voedselsysteem in Almere en de rest van de Flevopolder.

  Programma

  Het programma van de Flevo Campus Summer School bestaat uit verschillende elementen:

  • Kennis opdoen vanuit de bestaande en de vernieuwende praktijk
  • Wetenschappelijke basis
  • Persoonlijke ontwikkeling door samenwerking en in verschillende workshops

  Het programma is daarom opgebouwd uit colleges, excursies, kook- en proefsessies.

  Bekende Almeerder Nadia Zerouali (kookboekschrijver en presentator van BinnensteBuiten) is betrokken als curator van de Smaak van Flevoland en zal jullie kritisch aan de tand voelen over wat jullie proeven.

  Dag 1: Ruiken – Oude Zee
  27 augustus 2018
  Voordat de Flevopolder er was heette het IJsselmeer de Zuiderzee en was Urk een eiland met een welvarende visserseconomie. Wat is er sinds de komst van de Afsluitdijk en Flevoland veranderd?

  Dag 2: Proeven – Nieuw land
  28 augustus 2018
  De nieuwe polder, de Flevopolder, moest de beste grond voor de beste boeren van Nederland bieden. Maar wat wordt daarop geteeld?

  Dag 3: Voelen – Nieuwe stad
  29 augustus 2018
  Een nieuwe stad from scratch opbouwen, wie komt daar op af? En wat brengen zij mee?

  Dag 4: Zien – Nieuwe industrie
  30 augustus 2018
  Nieuw land biedt ruimte voor nieuwe industrie. Wat gebeurd er achter de grote deuren van loodsen met ons voedsel?

  Dag 5: Het Grote Flevoland Diner
  31 augustus 2018
  Breng je ervaring van de afgelopen dagen samen door met elkaar te koken en de Smaak van Flevoland aan 250 gasten te serveren.

  (exacte invulling van het programma is onder voorbehoud)

  Praktische informatie

  • Wat: Flevo Campus Summer School
  • Waar: in en om Almere/Flevoland
  • Data: 27 t/m 31 augustus
  • Tijdsinvestering: het programma duurt 5 volle dagen en is niet alleen een Summer School maar ook een Summer Camp.¬†Deelname wordt alleen gehonoreerd als je aan alle 5 de dagen volledig mee kan doen.¬†Er is voor iedereen campingplek beschikbaar in Almere. We vragen jullie je eigen campingspullen (tent, matje, slaapzak etc.) mee te nemen. Deelname wordt alleen gehonoreerd als je aan alle 5 de dagen volledig mee kan doen.
  • Voertaal: Engels
  • Voor wie: studenten en young professionals uit binnen- en buitenland met interesse in voedsel- en verstedelijkingsvraagstukken
  • Aantal deelnemers: maximaal 20. Bij meer dan 20 aanmeldingen worden deelnemers geselecteerd op basis van diversiteit.
  • Kosten: het programma vertegenwoordigd een waarde van 1.500 Euro. Flevo Campus biedt het programma kosteloos aan voor studenten en young professionals.

  Vragen? Stuur een mail naar .