Food and the city

Rapport

Jongeren uit de hele wereld sturen brandbrief over voedselbeleid naar de Tweede Kamer

Op dinsdag 14 april 2021 presenteerden de deelnemers van de Flevo Campus Think Tank 2021 hun Voedselparagraaf met aanbevelingen aan het toekomstige cabinet. De aanbevelingen zijn een combinatie van 'harde' en 'zachte' maatregelen die zullen lijden tot een groener, gezonder en toekomstbestendig voedselsysteem. Hans Rutten, beleidsadviseur bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nam het manifest in ontvangst. Het manifest is het resultaat van het intensieve proces dat de Flevo Campus Think Tank het afgelopen halfjaar doorliep.
  •  Leestijd 5 minuten
FLEVOCAMPUS_01_BG (2)

[Read this in english]

Het advies van de Flevo Campus Think Tank luidt, kort samengevat, dat het nu tijd is om moeilijke beslissingen te nemen. Alleen een combinatie van ‘harde’ maatregelen, zoals belastingen op ongezond voedsel, en ‘zachte’ maatregelen, zoals voedselvoorlichting, zal leiden tot een echte voedseldemocratie en tegelijkertijd tot een groener, gezonder, toekomstbestendig voedselsysteem. Het is aan de nieuwe regering, aldus de deelnemers, om stap voor stap systemische verandering te realiseren naar een circulair en inclusief voedselsysteem.

Op 14 april 2021 presenteerden de deelnemers hun Voedselparagraaf in de vorm van een manifest. Hans Rutten, beleidsadviseur bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nam het manifest in ontvangst. Op donderdag 27 mei a.s. zullen de Think Tank-deelnemers het manifest ook formeel overhandigen aan de Tweede Kamerleden in Den Haag.

Lees hier het manifest in het Nederlands en in het Engels 

Flevo Campus Special: Nederlands voedselbeleid 

Het manifest van de Think Tank-deelnemers wordt verder kracht bijgezet door er een  verdiepende uitleg bij te geven. Via een interactieve online pagina, een zogeheten Flevo  Campus Special, wordt het (gebrek aan) Nederlands voedselbeleid op een interactieve manier uitgelegd.  

> Bekijk de interactieve special over voedselbeleid op flevocampusspecials.nl

Over de Flevo Campus Think Tank  

Als relatief nieuwe stad, op het grensvlak van een grootschalig land- en tuinbouwgebied in Flevoland en de metropoolregio Amsterdam, wil Almere een van de meest groene en gezonde  steden van de wereld worden. Om deze ambities in te vullen vraagt Almere de denkkracht en creativiteit van studenten en young professionals. Het eindresultaat van de jaarlijkse Flevo  Campus Think Tank is een manifest, bestaande uit concrete aanbevelingen en plannen voor de stad en het land.  

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website