Food and the city

Nieuws

Gefermenteerde groenten vallen in de prijzen

sauercrowd2

Fermentatie als bedrijfsidee

 Marie-Claire Feller en Moritz Huber studeerden in 2020 aan de Aeres Hogeschool in Almere af binnen het Green Starters programma. Daarin kunnen studenten in hun derde jaar een bedrijfje gericht op duurzaamheid opzetten, en als het ware stage gaan lopen bij hun eigen bedrijf. Marie-Claire en Moritz begonnen op die manier SauerCrowd. Zij bedachten het concept en startten begin 2020 een succesvolle crowdfundingcampagne. Inmiddels is het bedrijfje, dat allerlei soorten groenten fermenteert, uitgegroeid tot een online community, kun je een Gut-Mind Box bij ze bestellen (met daarin allerlei soorten fermenten die goed voor je darmen zijn) en verspreiden ze kennis over waarom ‘levend voedsel’ zo gezond is. Ook is het team inmiddels flink gegroeid.

‘Fermentatie is een van de beste conserveringsmethoden, eeuwenoud en tegelijkertijd superhip. Wij maken zuurkool en andere producten met een minimale footprint, we werken binnen korte ketens en kennen de boeren met wie we samenwerken persoonlijk. Only as a crowd we can bring change to this food system.’

Dutch Food Week

De Dutch food week is pas in oktober, maar deze week vond de KickStartShow plaats, waarin twaalf start-ups hun ideeën mochten pitchen en een hoofdprijs van €2500,- konden winnen. Het panel bestond uit Jan Klerken (Scelta Mushrooms), Mike Vermeer (Royal Cosun), Lianne de Bie (Slow Food Youth Network), Saskia Goetgeluk (Brightlands Campus Greenport Venlo), Ruud Zanders (Kipster) en Sjors Kruiper (Royal Fruitmasters).

De eerste prijs ging naar SauerCrowd, de tweede prijs naar het jonge studententeam van Aeres Ede voor Coc-ing-lekker en de derde prijs naar RotterVisch.

Bekijk hier alle winnaars of kijk de hele uitzending terug.

 

Volg SauerCrowd

Volg SauerCrowd via Instagram of hun eigen website.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website