• menu
  Floriade Dialogues Summit
  Floriade Dialogues Summit

  28 maart 2019: Floriade Dialogues Summit

  Met trots presenteren we de eerste Floriade Dialogues Summit, een internationale Summit met het thema Green and healthy food cities for all!

  Hoe maken we steden groener en gezonder? Waar staan we en welke stappen zijn er nog nodig? En wat is de beste manier om steden van voedsel te voorzien? Verwacht een levendige wetenschappelijke dialoog afgewisseld met inspirerende cases en best practices van internationale wetenschappers, activisten en koplopers!

  In het ochtendprogramma beginnen we met de keynotes: Raj Patel, Charles C. Mann en Adriaan Geuze nemen je mee in hun inspirerende verhalen. In de middag is het tijd voor de Talks of the Town en in-depth sessions, met veel praktische cases van groene pioneers van over de hele wereld: van Zimbabwe en Detroit tot Almere!

  Datum: 28 maart 2019 | 09.00 – 18.00
  Locatie: Almere
  Taal: Engels gesproken
  Registreren: Gratis

  PROGRAMMA

  Prof. Raj Patel (UK / India)
  Deze ‘wereldster’ van sociale gerechtigheid en food is bekroond schrijver van Stuffed and Starved (overvoed en uitgemergeld), activist en professor op de Lyndon B. Johnson School of Public Affairs (USA). Patel spreekt over de uitdaging om gezonde en groene steden voor iedereen beschikbaar te maken, van Londen tot New Delhi.

  Charles C. Mann (USA)
  Journalist en prijswinnend auteur van The Wizard and the Prophet (de Tovenaar en de Profeet). Hoe gaan we tien miljard mensen voeden? Volgens de tovenaars met nieuwe technologieën, maar de profeten pleiten voor een natuurlijke aanpak. Wie hebben er gelijk?
   

  Prof. ir. Adriaan Geuze (NL)
  Beroemd landschapsarchitect, urban designer en oprichter van ontwerpbureau West 8. Zijn projecten reiken van Hong Kong tot Chicago, zonder de uitdagingen in Nederland uit het oog te verliezen. Hij is beroemd voor het behouden en ontwikkelen van het Nederlandse landschap en de rol die hij het landschap in steden laat spelen.

  Taste of Flevoland
  We laten je het beste van Flevoland zien. Nederlandse chef en kookboekenschrijver Nadia Zerouali laat je kennis maken met de smaken van Flevoland. Jan-Nico Appelman (Provincie Flevoland) deelt zijn liefde voor het landschap door de film De Smaak van Flevoland, gemaakt door Ahmet Polat, te laten zien. 

  Talks of the Town

  Wat gebeurt er wereldwijd op het gebied van groene en gezonde voedselsteden? In het middagprogramma van de  Floriade Dialogues Summit serveren we je de Talks of the Town en de in-depth sessions met veel inspirerende cases uit diverse landen, van Zimbabwe en Detroit tot Almere!

  • Detroit with fearless farmer Devita Davison
  • Oosterwold with researcher Jan Eelco Jansma & area director Werner Brouwer
  • Trinidad and Tobago with Alpha Sennon, agri-entrepeneur and founder of Whyfarm
  • Amsterdam with researcher Jaap Seidell
  • New York City with health professor Nevin Cohen
  • Turin with professor Egidio Dansero
  • Harare with social entrepeneur and mushroom growing activist Chido Govera
  • Seoul with food policy advisor dr. Eunsook Moon
  • Meer over de Talks of the Town

  Programma

  09.00 – 09.30
  Inloop & registratie

  09.30 – 09.45 
  Opening en introductie

  09.45 – 12.30 
  Keynotes: Raj Patel, Charles C. Mann & Adriaan Geuze,
  Taste of Flevoland met korte film ‘de Smaak van Flevoland’ door Ahmet Polat &
  Live cooking show door Nadia Zerouali

  12.30 – 13.30 
  Lunch

  13.30 – 16.45 
  Talks of the Town en
  in-depth sessions

  16.45 – 17.45 
  Closing ceremony & drinks


  Over de Floriade Dialogues Summit

  De Floriade Dialogues Summit is een jaarlijkse bijeenkomst in aanloop naar de Floriade Expo 2022, waarin de thema’s green, food, health en energy centraal staan. Het doel van de Summit is om een platform te creëren voor wetenschappelijke debatten en internationale uitwisseling. De Floriade Dialogues Summit is een initiatief van Floriade B.V., Flevo Campus en de Provincie Flevoland.