Food and the city

Flevoland: landbouw in een metropool

Flevo Campus Almere_LR_Elisabeth Lanz Fotografie_45

Tijdens deze inspirerende middag staat de toekomstige relatie tussen stad en platteland centraal. Naast de officiële overhandiging van het advies gaan gedeputeerde Jan Nico Appelman, Wethouder Roelie Bosch, Sigrid Wertheim van Aeres Hogeschool en fruitteelt ondernemer Nicole Smits in gesprek over de consumptie in de steden en de landbouw die daar op aansluit.

In drie werksessies wordt samen met de aanwezigen naar het vraagstuk gekeken vanuit drie perspectieven, voedselstrategie, vraaggestuurd boeren en voedselbewustzijn en onderwijs. De kernvragen hierbij zijn:

Wat moet een voedselstrategie voor Almere oplossen en wie hebben we daarbij nodig? De Flevolandse boer maakt hutspot met worst, de stedeling eet sushi met edamame. Wie brengt vraagt en aanbod bij elkaar? Waar begint voedselbewustzijn, op school, in de winkel, op de boerderij?

De bijeenkomst duurt van 14:00 tot 17:00 uur op Meerkoetenweg 9, 8218 NA  Lelystad. Wil jij of een collega bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Aanmelden kan hier.

In de Agro Expert Raad Flevoland werken Flevo Campus en de provincie Flevoland samen aan een nieuwe visie voor voedsel en de stad. Dit is het eerste advies dat zij gezamelijk presenteren. 

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website