Food and the city

Flevo Campus Summer School 2020

Flevo Campus Summerschool

De Summer School 2020 gaat door! Dit geliefde programma voor studenten en young professionals stond even op losse schroeven door de coronacrisis. Het programma is nu zodanig aangepast dat het – inclusief een week lang kamperen – doorgang kan vinden. De Summer School vindt plaats van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus 2020. Aanmelden kan vanaf vandaag, tot en met 13 juli, via het inschrijfformulier. Op deze pagina vind je alle informatie over de Summer School.

Een Summer School in coronatijd?

Het bij elkaar brengen en opleiden van jonge professionals in het voedselsysteem is een van de belangrijkste activiteiten van Flevo Campus. Dat dat ‘bij elkaar brengen’ de afgelopen tijd niet in fysieke vorm kon, was erg jammer. Voor de Flevo Campus Summer School hebben we het programma, inclusief een week lang kamperen, daarom geheel corona-proof ingericht. Zodat we elkaar eindelijk weer écht kunnen ontmoeten.

Speciaal voor ondernemers in de dop

Het programma is dit jaar anders van opzet dan eerdere jaren: we gaan meer met onze ‘poten in de modder’ werken en de handen uit de mouwen steken. Deelnemers komen niet alleen alles te weten over de unieke geschiedenis van Flevoland en het voedselsysteem daar, maar werken ondertussen ook aan een eigen potentiële onderneming. We zijn dit jaar dus specifiek op zoek naar deelnemers die interesse hebben in ondernemen. Je hoeft nog geen uitgewerkt businessplan te hebben, integendeel; een idee of alleen maar ‘ondernemen lijkt me leuk’ is al genoeg voor dit programma. Wij bieden je de rest en gaan je de essentiële ondernemersskills aanleren, zodat jij kunt ontdekken of het iets voor jou is!

Over het programma

De Flevo Campus Summer School vindt plaats van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus. Op alle dagen is aanwezigheid verplicht. Van maandag tot en met donderdag krijg je in de ochtend workshops en colleges over voedsel, en werk je aan je eigen potentiële bedrijfsplan. ‘s Middags steek je de handen uit de mouwen bij ondernemers die bijdragen aan de voedseltransitie in Flevoland. Deze ervaringen hebben als doel om via meekijken en meehelpen kennis op te doen en praktijkvoorbeelden van dichtbij te zien. Dit op een praktische en zintuiglijke manier die ook voor veel teambuilding zorgt en de community van deelnemers en initiatieven hechter maakt. De Summer School wordt afgesloten met pitches (waarbij serieuze prijzen te winnen zijn om je onderneming verder op te zetten!) en een publiek evenement op de vrijdag. Houd hiervoor ook de avond vrij. De precieze invulling van het programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, houd daarvoor deze pagina en onze social media in de gaten.

Praktische informatie

Wat: Flevo Campus Summer School

Waar: in en om Almere/Flevoland

Wanneer: van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus, inclusief vier overnachtingen en avondprogramma op vrijdag. Lunch en diner zijn inbegrepen (en natuurlijk een essentieel onderdeel van dit programma!)

Voor wie: studenten en young professionals uit binnen- en buitenland met interesse in voedsel, de relatie tussen stad en platteland, en ondernemen

Door wie: tijdens de Summer School komen vele sprekers en experts op het gebied van het (Flevolandse) voedselsysteem, de voedseltransitie, ondernemen en andere skills voorbij. De Flevo Campus Summer School wordt geprogrammeerd en georganiseerd door Food Hub, hét bureau voor voedselonderwijs in een veranderende wereld. 

Overnachten: het programma duurt vijf volle dagen en is niet alleen een Summer School maar ook een Summer Camp. Deelname wordt alleen gehonoreerd als je aan alle vijf de dagen volledig mee kan doen. Er is voor iedereen kampeerplek beschikbaar in Almere. We vragen jullie je eigen campingspullen (tent, matje, slaapzak etc.) mee te nemen. Het kamperen is evenals de rest van het Summer School programma volledig corona-proof ingericht. Mocht je toch bezwaren hebben tegen het kamperen, laat het ons dan weten, dan zoeken we naar een oplossing.

Voertaal: Nederlands

Aantal deelnemers: maximaal 15. Bij meer dan 15 aanmeldingen worden deelnemers geselecteerd op basis van diversiteit en individuele motivatie.

Kosten: het programma vertegenwoordigt een waarde van €2.000. Flevo Campus biedt het programma kosteloos aan voor studenten en young professionals. 

Aanmelden

Aanmelden kan t/m maandag 13 juli 2020, 23.59 uur, door het inschrijfformulier volledig in te vullen. Voor vragen of opmerkingen: mail naar info@flevocampus.nl

Meer informatie

Informatie over de Summer Schools van 2018 en 2019 vind je hier:

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website