Food and the city

Flevo Campus Summer School 2019

Wat is de smaak van Flevoland? Ben jij student of young professional en wil je alles leren over voedsel, landbouw, eten, smaken en eetcultuur? Vind je het leuk om samen met anderen op zoek te gaan naar vernieuwende antwoorden op de voedselvraagstukken van de toekomst? En ben je benieuwd naar alle verhalen van producenten, chefs en verwerkers achter ogenschijnlijk alledaagse producten? Doe dan mee met de Flevo Campus Summer School: een intensief, superleerzaam vierdaags programma voor studenten en young professionals. We nemen je mee op reis door de polder en prikkelen al je zintuigen, terwijl je gezamenlijk de smaak van Flevoland ontdekt en uiteindelijk presenteert tijdens een fantastisch culinair event.

De polder in

Als relatief nieuwe stad in een iets oudere provincie, wil Almere een van de meest groene en gezonde steden van de wereld worden. Almere bevindt zich op het grensvlak van een grootschalig land- en tuinbouwgebied aan de ene kant en de metropoolregio Amsterdam aan de andere kant. Een bijzondere plek: allerlei invloeden komen hier samen, de pioniersgeest waart nog altijd door de polder, en er is veel ruimte voor ontwikkeling.

Tegelijkertijd hebben Almere en de Flevopolder in hun korte bestaan nog geen duidelijke voedselidentiteit ontwikkeld. Om de ambitie een van de meest groene en gezonde stad te worden te vervullen, vragen Almere en de Flevo Campus de denkkracht en creativiteit van studenten en young professionals.

Flevo Campus Summer School 2019

We nemen je mee op excursie door de Flevopolder, je krijgt interactieve colleges van experts en gaat samen koken met bekende chefs om te ruiken, voelen, proeven, horen en zien wat het Flevoland te bieden heeft. En dat is veel: Flevoland is een uiterst vruchtbaar en rijk gebied, niet alleen voor landbouw, tuinbouw en visserij, maar ook in cultureel opzicht.

Programma

Het programma van de Flevo Campus Summer School bestaat uit verschillende elementen:

 • Kennis opdoen vanuit de bestaande en de vernieuwende praktijk
 • Inspirerende bezoeken aan bedrijven en ontmoetingen met chefs, boeren, voedselondernemers, wetenschappers, etc.
 • Wetenschappelijke basis
 • Persoonlijke ontwikkeling door samenwerking en in verschillende workshops

Het programma is daarom opgebouwd uit colleges, excursies, kook- en proefsessies. De exacte invulling van het programma wordt hier binnenkort bekendgemaakt. Houd ons ook in de gaten via social media!

Oud-deelnemers vertellen

In 2018 vond de eerste editie van de Summer School plaats. Wil jij weten hoe de deelnemers die intensieve week ervaren hebben? Op ons instagram-account vertellen ze je meer.

Praktische informatie

 • Wat: Flevo Campus Summer School
 • Waar: in en om Almere/Flevoland
 • Data: 27 t/m 30 augustus (let op: vier volledige dagen inclusief avondprogramma)
 • Tijdsinvestering: het programma duurt vier volle dagen en is niet alleen een Summer School maar ook een Summer Camp. Deelname wordt alleen gehonoreerd als je aan alle vier de dagen volledig mee kan doen en blijft overnachten op de camping in Almere.
 • De overnachtingen en maaltijden zijn inbegrepen in het programma en komen voor rekening van Flevo Campus. Wel vragen we jullie je eigen campingspullen (tent, matje, slaapzak etc.) mee te nemen.
 • Voertaal: Nederlands
 • Voor wie: studenten en young professionals met interesse in voedsel- en verstedelijkingsvraagstukken
 • Aantal deelnemers: maximaal 20. Bij meer dan 20 aanmeldingen worden deelnemers geselecteerd op basis van diversiteit.
 • Kosten: het volledige programma vertegenwoordigt een waarde van €2.000 per deelnemer. Flevo Campus biedt het programma kosteloos aan voor studenten en young professionals, maar verwacht dan ook actieve deelname van alle deelnemers. Een voorwaarde is daarom dat je aanwezig bent op alle programmadagen.
 • Deadline voor aanmelding is zondag 30 juni 2019, 23.59 uur.

Meld je uiterlijk 30 juni aan via het inschrijfformulier

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website