• menu

  Flevo Campus presenteert: de Flevour box

  De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die vaak voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde voedsel niet kwijt, terwijl de supermarkten worden leeggehamsterd. Daarom wordt nu ook in Flevoland een boodschappenpakket aangeboden: de Flevour box. De box zit vol heerlijke producten van de beste Flevolandse producenten: van verse groenten en fruit tot Polderknoflook en paasstollen.

  Zo smaakt Flevoland

  Flevo Campus faciliteert de Flevour box vol trots. We beschouwen de box als een vooruitwijzing naar de toekomst van het Flevolandse voedselsysteem, waarin ‘de smaak van Flevoland’ hoog gewaardeerd wordt en boeren en producenten lokale afzet vinden. De Flevour box wordt samengesteld door Eva Flantua: zij is gastronoom en kent het Flevolandse voedsellandschap als haar broekzak. Nadat zij enkele jaren geleden deelnam aan de Flevo Campus Summer School wist ze wat haar rol in het voedsellandschap moest zijn: Eva fungeert als de onmisbare schakel tussen stad en platteland, tussen Flevolandse producenten en consumenten. “We hebben eerst aan producenten gevraagd hoe zij worden geraakt door de crisis,” vertelt Eva. “Veel boeren zijn namelijk afzet kwijtgeraakt met het sluiten van de horeca. Zo kregen we al snel een beeld van de inhoud van de box. Maar behalve een oplossing voor de huidige crisis is de Flevour box ook een hele logische stap in de ontwikkeling van de Flevolandse gastronomie. We willen echt de diversiteit van Flevolandse smaken laten zien, vandaar dat er ook bijzondere producten als speltkorrels en specerijen in zitten. We willen mensen verrassen.” 

   

  Eva Flantua, expert op het gebied van Flevolandse gastronomie, stelt de Flevour boxen samen.

  Smaakmaker Nadia

  De Flevour box bevat diverse Flevolandse groenten en fruit, sappen, aardappelen, polderknoflook, oesterzwammen, quinoa, Libanees platbrood, eieren, paasstollen en nog veel meer. Door de box te bestellen steun je Flevolandse producenten en haal je de smaak van Flevoland in huis! Flevo Campus-smaakmaker Nadia Zerouali maakt iedere week een speciaal recept voor bij de ingrediënten uit de Flevour box. Zo weten ook minder creatieve thuiskoks wat ze met de verse producten kunnen maken en hoe ze de ‘smaak van Flevoland’ uit hun eigen keuken kunnen toveren. 

  Nadia Zerouali levert recepten bij de Flevour box.

  De Flevour box is een initiatief ontstaan uit samenwerking tussen Vereniging Flevofood, De Lelystadse Boer, Local2Local, Flevo Campus en Studio Daagsch (Eva Flantua). De box is te bestellen via smaakvanflevoland.nl. Boxen die vóór donderdag 9 april, 15.00 uur worden besteld, worden nog voor het Paasweekend geleverd. Daarna is er een wekelijks bestelmoment.