Food and the city

Verslag

Eerste Flevo Campus ketendiner succesvol

Vorige week dinsdag vond de eerste editie van het Flevo Campus Ketendiner plaats. Lokale, Innovatieve ondernemers, boeren, chefs, receptontwikkelaars en producenten kwamen bijeen om kennis met elkaar te maken en nieuwe connecties te vormen.
  •  Leestijd 3 minuten
FlevoCampus-Ketendiner-GINYJEN Fotografie-14

Flevo Campus wil nieuwe verbindingen tot stand te brengen in de voedselinnovatie industrie. Dat kan onder andere door een voedsel-innovatiehub op te zetten. Input van de mensen in het Flevo Campus netwerk is daarbij onontbeerlijk. Waar worden zij enthousiast van, wat hebben ze nodig? Om daar achter te komen werden een aantal lokale, innovatieve ondernemers, boeren, chefs, receptontwikkelaars en producenten uitgenodigd voor een netwerkavond.

Op een regenachtige avond druppelt een divers gezelschap binnen bij Food Forum in Almere. Een aantal mensen kent elkaar al, maar velen ook niet. De gesprekken komen spontaan op gang terwijl lokale drankjes (waaronder bier van Brouwerij Stijl) rijkelijk vloeien. De aankondiging had gerept over een ´dynamisch diner´, en dat was het: geen stijf gedekte tafels en stoelenplan maar een lopend buffet van kleurrijk Indiaas streetfood, ter plekke bereid door Paulami Joshi en in de grote open keuken.

Paulami Joshi en Gaby van der Wens

Flevo Campus directeur Lenno Munnikes en projectleiders Guus Nelissen en Thera van Heuveln heten iedereen welkom. Vóór binnenkomst hebben de bezoekers uit de thema’s korte ketens, toegang tot gezond voedsel, keuze van de consument en voedselverspilling één thema gekozen dat hen na aan het hart ligt. Elk thema heeft een bijbehorende activiteit die het gesprek op gang moet brengen.

Na het plenaire welkom begeeft men zich naar verschillende hoeken van het restaurant. De activiteiten doen hun werk, maar veel gesprekken en verbindingen ontstaan ook spontaan. Heel tof, want dat was de bedoeling.

Op naar de volgende editie!
De opbrengst van deze avond: veel input van de aanwezigen voor de voedsel-innovatiehub, en mooie nieuwe connecties. Het volgende Flevo Campus schakelevent staat op de planning voor dinsdag 28 februari 2023.

Klik op de foto’s voor een betere kijkervaring

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website