Food and the city

Nieuws

De nieuwe Master Food Systems Innovations ging van start

Het schooljaar is weer begonnen! En dit schooljaar is net een tikkie specialer voor Flevo Campus. De langverwachte Master Food Systems Innovation aan de Aeres Hogeschool is namelijk van start gegaan. Een Engelstalige masteropleiding waarin de transitie naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem centraal staat. Deze opleiding sluit 100% aan bij het Flevo Campus ideaal en is daarom ook nauw verbonden aan onze projecten en onderzoeken. Wij zijn enthousiast, maar hoe zit dat eigenlijk met de studenten?
  •  Leestijd 4 minuten
Master opleiding Food systems

We spraken met met Qurat Ul Ain, een van de eerste masterstudenten. Ook is ze oud-deelnemer van de Flevo Campus Think Tank in 2021. Qurat, afkomstig uit Pakistan, heeft een bachelor in voeding en diëtetiek. Erg interessant maar ze miste ‘the bigger picture. Iets waar de master Food Systems Innovation juist de nadruk op legt. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als het voeden van de groeiende bevolking in wereldsteden met gezond voedsel, het verminderen van de impact van de voedselketen op het klimaat of aan uitdagingen voor omgeving en biodiversiteit. 

De student aan het woord

Tijdens een video-gesprek vertelt Qurat met een grote glimlach op haar gezicht over haar eerste weken als MSc Food Systems Innovation student: “It has been overwhelming, yet in the good kind of way. I have been learning so much in only three weeks!”

Qurat zit in de klas met studenten uit onder andere Nigeria, Ghana, Argentina, België en Nederland. Deze diversiteit in nationaliteiten vind ze erg waardevol: “Different nationalities and backgrounds bring different perspectives on a certain topic. What the norm is for me can be very different from what the norm is for someone else. Sharing our perspectives and realities gives us the opportunity to learn from each other”.  

  • 1.-Qurat-Ul-Ain.jpg

    Qurat Ul Ain, masterstudent Food Systems Innovations.

“You not only learn from the teachers, you also learn a lot from your classmates”.

De manier waarop de lessen gegeven worden is nieuw voor Qurat. Ze is gewend aan het vele luisteren en lezen, waarbij het regelmatig gebeurt dat informatie langs haar heen gaat. “In this master the theory comes to life. By the different exercises we do, discussions we have and excursions we go on, the theory becomes a lot more tangible. This makes it easier to understand, to stay focused and to remember what you have learned”. 

“There are no grades! There is only feedback which makes it less competitive and more focused on learning outcomes” .  

Vervolgens vertelt ze ons over de vooruitstrevende manier waarop de studenten worden beoordeeld. “There are no grades!”, vertelt ze met een zekere verbijstering en een aanstekelijk enthousiasme. “There is only feedback which makes it less competitive and more focused on learning outcomes” .  

Onze conclusie is dat Qurat, net als wij, erg enthousiast is. Zij, en de andere studenten, zullen worden opgeleid tot professionals die innovatieve en praktische oplossingen bedenken voor de uitdagingen van ons huidige voedselsysteem. Zelf zou Qurat graag, binnen de overheid, aan vooruitstrevend voedselbeleid willen werken. Zet hem op Qurat! 

Aanmelden

Ben jij student en wil je je verder verdiepen in het voedselsysteem? Baanbrekende oplossingen ontwikkelen voor complexe uitdagingen? Je kunt je hier vanaf 1 oktober inschrijven voor het volgende schooljaar dat september 2022 van start zal gaan.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website