• menu
  Master Opleiding Food Systems Innovation
  Master Opleiding Food Systems Innovation

  De eerste Masteropleiding Food Systems Innovation is een feit

  De langverwachte Master ‘Food Systems Innovation’ gaat komend najaar van start. In september 2021 kan de eerste lichting studenten beginnen aan de eerste Masteropleiding waarin de transitie naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem centraal staat. Dit is een van de opleidingen binnen Aeres Hogeschool die 100% aansluit bij het Flevo Campus ideaal en is daarom ook nauw verbonden met onze projecten en onderzoeken.

  Food Systems Innovation

  De Engelstalige Master leidt studenten van Aeres Hogeschool op tot professionals die innovatieve en praktische oplossingen bedenken voor de uitdagingen van ons huidige voedselsysteem. Denk aan onderwerpen als het voeden van de groeiende bevolking in wereldsteden met gezond voedsel, het verminderen van de impact van de voedselketen op het klimaat of aan uitdagingen voor omgeving en biodiversiteit. 

  Juist in Almere is een Masterstudie als deze van groot belang en op zijn plaats. De stad heeft de ambitie om voorloper en voorbeeld te zijn in onderwijs en onderzoek op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken. Food System Innovation is de eerste Master die in Almere aan Aeres Hogeschool kan worden gevolgd, en geeft daarmee invulling aan die ambitie.

  Unieke positie

  Aeres Hogeschool Almere is, met haar opleidingen en praktijkonderzoek de belangrijkste kennispartner van Flevo Campus. Zo biedt Almere met aan de ene kant de grootstedelijke omgeving (Metropool Regio Amsterdam) en de andere kant het voedselproducerende Flevoland een inspirerende voedselomgeving voor de studenten die vanaf september de nieuwe masteropleiding gaan volgen.

  In de Engelstalige Master worden studenten van Aeres Hogeschool Almere opgeleid tot professionals op die innovatieve en praktische oplossingen bedenken voor de uitdagingen van ons huidige voedselsysteem. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het voeden van de groeiende bevolking in wereldsteden met duurzaam en gezond voedsel, omgeving en biodiversiteit of het verminderen van de impact op het klimaat.

  Ben jij student en wil je je verder verdiepen in het voedselsysteem? Baanbrekende oplossingen te ontwikkelen voor complexe uitdagingen? Je kunt je nu aanmelden voor de eerste lichting die van start gaat in september 2021.

  Meer over de master