Food and the city

Beleid

Dit is de lead

Bonen. Al jaren weten we dat we er meer van zouden moeten eten. Bonen zijn namelijk goed voor ongeveer alles. Goed voor de gezondheid, omdat ze rijk zijn aan eiwitten, ijzer en vitaminen. Goed voor een toekomstbestendig menu, omdat ze zó rijk zijn aan eiwitten en daarmee dierlijke producten kunnen vervangen. Goed voor de biodiversiteit, vanwege de vele bloemen die voedsel bieden voor insecten. Goed voor de bodem, omdat deze vlinderbloemige als een van de weinige planten in staat zijn stikstof uit de lucht te halen en in de bodem vast te leggen. Daardoor is veel minder (kunst)mest nodig en verbetert de bodemvruchtbaarheid. De conclusie lijkt duidelijk: de maaltijd van morgen bevat volop bonen voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Alleen al deze argumenten hebben er vooralsnog niet voor gezorgd dat de consumptie en productie van bonen in Nederland is gegroeid. Dit is de afgelopen jaren juist alleen maar afgenomen.

Bonen. Al jaren weten we dat we er meer van zouden moeten eten. Bonen zijn namelijk goed voor ongeveer alles. Goed voor de gezondheid, omdat ze rijk zijn aan eiwitten, ijzer en vitaminen. Goed voor een toekomstbestendig menu, omdat ze zó rijk zijn aan eiwitten en daarmee dierlijke producten kunnen vervangen. Goed voor de biodiversiteit, vanwege de vele bloemen die voedsel bieden voor insecten. Goed voor de bodem, omdat deze vlinderbloemige als een van de weinige planten in staat zijn stikstof uit de lucht te halen en in de bodem vast te leggen. Daardoor is veel minder (kunst)mest nodig en verbetert de bodemvruchtbaarheid. De conclusie lijkt duidelijk: de maaltijd van morgen bevat volop bonen voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Alleen al deze argumenten hebben er vooralsnog niet voor gezorgd dat de consumptie en productie van bonen in Nederland is gegroeid. Dit is de afgelopen jaren juist alleen maar afgenomen.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website