Food and the city

Nieuws

Associate Degree Gastronomie & Ondernemerschap van start bij Aeres

Sinds kort biedt Aeres Hogeschool als onderdeel van Flevo Campus een nieuwe, bijzondere voedselopleiding aan. De tweejarige duale studie Gastronomie & Ondernemerschap biedt je de mogelijkheid om het voedselsysteem met beide handen aan te pakken en te verbeteren, terwijl je tegelijkertijd een bloeiend bedrijf neerzet.
  •  Leestijd 3 minuten
FC website header

Het mooie aan voedsel is dat het tegelijkertijd inhoudelijk en praktisch is. ‘Goed eten’ is goed voor de wereld en je omgeving, maar het is ook gewoon heerlijk. Want zeg nou zelf: wat is er mooier dan een avond lang te genieten van uitstekend doordachte gastvrijheid en eten en drinken?

De nieuwe Associate Degree Gastronomie & Ondernemerschap van Aeres gaat precies over dit snijvlak. Tijdens de opleiding word je aangemoedigd om je eigen rol in het voedselsysteem en in een (eigen) organisatie te ontdekken. Je leert hoe je een stevige voedselonderneming kan neerzetten en draaiende kan houden, en hoe je je innovatieve ideeën rendabel kan maken. Het onderwijs richt zich op een holistische benadering van voedsel, dus alles wat je als food professional moet weten komt aan bod. Bedrijfskunde en duurzaamheid lopen als rode draad door de opleiding.

Praktijk & theorie

De Associate degree Gastronomie & Ondernemerschap is een duale studie. Actief leren en in de praktijk leren staan centraal in de opleiding. Tijdens je opleiding werk je bij een bedrijf uit de community die rondom de opleiding is opgebouwd. Daar kan je meteen in de praktijk toepassen wat je hebt geleerd. Andersom neem je ook casussen die je in de praktijk tegenkomt mee naar school, zodat je tijdens je opleiding aan echte vraagstukken kan werken.

Kom naar de open dag

Interesse? Kom dan naar de open dag van Aeres, aanstaande zaterdag 20 november in Almere. Je kunt er de studie echt ervaren met workshops en minicolleges in de vele praktijkfaciliteiten in het prachtige nieuwe gebouw. Stel tijdens je bezoek al je vragen over de studie, de school en Almere aan studenten en docenten.

Coronamaatregelen

De open dag mag gewoon doorgaan omdat die wordt gezien als een onderwijsactiviteit. De hiervoor geldende regels worden uiteraard in acht genomen. Ook als je gevaccineerd bent, raden we je aan om een zelftest te doen voor je komt. Je hoeft geen CoronaCheck app te laten zien, maar wel de QR code voor de open dag die we je later nog toesturen als je besluit in te schrijven. In verband met een maximum bezoekersaantal kunnen wij maar één begeleider toe laten. In onze wandelgangen is net als je eigen school een mondkapje verplicht. Dit geldt niet in de ruimtes waar je voorlichting of een minicollege volgt.

Beelden: Flevo Campus/Low Food

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website