Wat
Bijeenkomst met bijdragen van o.a. Floris Visser, Abdelhamid Idrissi, Bas Turk en Don Varekamp
Bijeenkomst met bijdragen van o.a. Floris Visser, Abdelhamid Idrissi, Bas Turk en Don Varekamp
Natural Pavilion
Arboretum West
Almere
Op donderdag 2 maart organiseert Flevo Campus een bijeenkomst over het thema voedselzekerheid. Want hoewel iedereen moet eten, heeft niet iedereen gelijke toegang tot goede en gezonde voeding. Wat je eet wordt door veel factoren bepaald. Factoren die mensen niet altijd zelf in de hand hebben: inkomen, het aanbod in de wijk, je zogenaamde ‘voedselvaardigheden’ en of je goed in je vel zit. Dus wat kunnen we doen om voedsel eerlijker en rechtvaardiger te maken?
Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met ondernemers die praktische oplossingen bieden die op korte termijn bijdragen aan een gezondere toekomst. Tegelijkertijd blikken we met initiatiefnemer Floris Visser terug op het testjaar van de Volkskantine in Almere, waarbij we een jaar lang hebben onderzocht hoe een basisvoorziening voor betaalbaar, goed eten eruit kan komen te zien.
Floris Visser volgde het Dutch Art Institute (MA) en studeerde eerder Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en daarna Taal- en Cultuurstudies (BA). Hij is bedenker en uitvoerder van De Volkskantine, een basisvoorziening voor goed en gezond eten. In De Volkskantine kun je een gezonde en duurzame maaltijd eten voor de prijs van een snackbarmaaltijd.
Abdelhamid Idrissi studeerde Bouwkunde maar kwam na zijn studie tot het besef dat hij kwetsbare kinderen wilde helpen. Hij richtte Stichting Studiezalen op, werd in 2019 gekozen tot Amsterdammer van het Jaar, is Professor of Practice voor Diversiteit & Inclusie bij de Hogeschool van Amsterdam én bedenker en oprichter van Supermarkt FRIS, waar arme gezinnen gratis boodschappen kunnen doen.
Bas Turk is (sociaal) ondernemer en mede-oprichter van Tommy Tomato. Dit bedrijf bezorgt betaalbare warme lunches vol groenten op basisscholen. Elke lunch bevat 60-100% van de ADV groente.
Don Varekamp deed HBO Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en is bedenker en maker van Foodcounts, de app die voedselverspilling tegengaat en voedselgelijkheid bevordert.
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion (of online)
Arboretum West
1325 WB ALMERE
Tijdens deze interactieve sessie voor startende foodondernemers duik je in strategisch personeelsbeleid als basis voor duurzame groei. We combineren theorie, een inspirerend ondernemersverhaal en gesprekken rond drie thema’s: instroom, behoud en opleiden. Er is ook tijd om kennis te maken met andere voedselondermers uit de regio: alle mogelijkheden om te sparren en samen te werken.
Meld je aanThe Natural Pavilion
Arboretum West
Almere
Gratis
Op 10 oktober 2025 zijn we zichtbaarder dan ooit. De Food Innovators-editie van de Food Business Conf. is een conferentie voor professionele ondernemers in de food-agrisector. Deze community building conferentie geeft inzichten, vergroot je kennis en expertise, inspireert op gebied van innovaties en brengt je in contact met toonaangevende spelers uit de sector, leveranciers en financiers.
Blijf op de hoogteSlotevenement van de zevende editie van ons Food Pioneers Program. Kom kennismaken met de Pioneers en zie hoe zij hun product of onderneming pitchen aan een panel van experts. Hun producten zijn te proeven, dus er valt genoeg te ontdekken!
Meld je aanNatural Pavilion
Arboretum West
Almere
gratis