Agenda
Programmareeks 'De Graan Gesprekken', afl.1: Kaf en Koren

Graan is het meest gegeten ingrediënt ter wereld, met tarwe, mais en rijst als belangrijkste gewassen. Van Noord tot Zuid, Oost tot West starten en eindigen we de dag met granen op het menu. Dat is al duizenden jaren zo. Socrates wees 2400 jaar geleden al op het grote belang van tarwe om een staat te kunnen stichten. Graan als basis van de beschaving, omdat dit het eerste voedsel was dat mensen in grote hoeveelheden konden opslaan.
In dit eerste programma van de reeks de Graan Gesprekken duiken we de geschiedenis in en nemen we een kijkje in de keten. Met wetenschappers, voedingsdeskundigen en grote graanproducenten geven wij context aan de huidige graanproductie en -consumptie, wereldwijd en in Nederland. We brengen de pijnpunten in het grote graanlandschap in kaart en verkennen we wat er nodig is om weer ‘goed’ graan te produceren op Nederlandse bodem. De gespreksleiding ligt in handen van Desiree Hoving, met bijdragen van:
- Noor Bas – bioloog, Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) Wageningen University & Research
- Kiki de’ Liguori Carino – Sustainability Manager, Royal Koopmans
- Jan de Vries – regeneratieve boer bij De Graanbroeders
- Jurriaan Visser – manager granen, zaden en peulvruchten CZAV
- Frank Westerman – journalist en schrijver (o.a. van ‘De Graanrepubliek’)
- Martijn van Overveld – productmanager akkerbouw Limagrain.
Talkshow & Graandiner
Geniet vóór de talkshow van een uniek Graandiner: een speciale daghap op basis van bijzondere granen van Nederlandse bodem. Deze heerlijke maaltijd kost 24 euro (inclusief drankje en servicekosten). Reserveer voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.
Meer Evenementen
-
Elke dinsdagmiddag: vragenuurtje voor ondernemers
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion (of online)
Arboretum West
1325 WB ALMERE -
Meld je aan
Thematafel ‘Groei met smaak en structuur’
Tijdens deze interactieve sessie voor startende foodondernemers duik je in strategisch personeelsbeleid als basis voor duurzame groei. We combineren theorie, een inspirerend ondernemersverhaal en gesprekken rond drie thema’s: instroom, behoud en opleiden. Er is ook tijd om kennis te maken met andere voedselondermers uit de regio: alle mogelijkheden om te sparren en samen te werken.
Meld je aanThe Natural Pavilion
Arboretum West
AlmereGratis
-
Food Business Conf.
Op 10 oktober 2025 zijn we zichtbaarder dan ooit. De Food Innovators-editie van de Food Business Conf. is een conferentie voor professionele ondernemers in de food-agrisector. Deze community building conferentie geeft inzichten, vergroot je kennis en expertise, inspireert op gebied van innovaties en brengt je in contact met toonaangevende spelers uit de sector, leveranciers en financiers.
Blijf op de hoogte -
Pitch event Food Pioneers #7
Slotevenement van de zevende editie van ons Food Pioneers Program. Kom kennismaken met de Pioneers en zie hoe zij hun product of onderneming pitchen aan een panel van experts. Hun producten zijn te proeven, dus er valt genoeg te ontdekken!
Meld je aanNatural Pavilion
Arboretum West
Almeregratis
- Privacy Statement
- Alg.voorwaarden
- © Flevocampus 2025