Wat
Panelgesprek over 'The World of Sugar', het nieuwe boek van historicus Ulbe Bosma. Met o.a. Flevo Campus directeur Lenno Munnikes.
Panelgesprek over 'The World of Sugar', het nieuwe boek van historicus Ulbe Bosma. Met o.a. Flevo Campus directeur Lenno Munnikes.
SPUI 25
Amsterdam
In zijn nieuwe boek The World of Sugar: How the Sweet Stuff Transformed Our Politics, Health, and Environment over 2,000 Years (Harvard University Press) beschrijft historicus Ulbe Bosma hoe suiker gedurende 2500 jaar het leven op ieder continent transformeerde. De productie van het zoet creëerde en verwoestte culturen; suiker had verreikende gevolgen voor het dieet van mensen, beïnvloedde politiek beleid en noodzaakte de roep om vrijheid.
Samen met historici Charlotte Kleyn en Lenno Munnikes en politiek ecoloog Esther Marijnen schijnt Ulbe Bosma maandagmiddag zijn licht over dit invloedrijke product: zijn historische longue durée, zijn impact op de literaire verbeelding en zijn huidige betekenis voor gezondheid en milieu.
Met een videobijdrage van Cynthia McLeod, auteur van Hoe duur was de suiker?
Op 10 oktober 2025 zijn we zichtbaarder dan ooit. De Food Innovators-editie van de Food Business Conf. is een conferentie voor professionele ondernemers in de food-agrisector. Deze community building conferentie geeft inzichten, vergroot je kennis en expertise, inspireert op gebied van innovaties en brengt je in contact met toonaangevende spelers uit de sector, leveranciers en financiers.
Blijf op de hoogteThe Natural Pavilion, Almere
Slotevenement van de zevende editie van ons Food Pioneers Program. Kom kennismaken met de Pioneers en zie hoe zij hun product of onderneming pitchen aan een panel van experts. Hun producten zijn te proeven, dus er valt genoeg te ontdekken!
Meld je aanNatural Pavilion
Arboretum West
Almere
gratis