Wat
Panelgesprek over 'The World of Sugar', het nieuwe boek van historicus Ulbe Bosma. Met o.a. Flevo Campus directeur Lenno Munnikes.
Panelgesprek over 'The World of Sugar', het nieuwe boek van historicus Ulbe Bosma. Met o.a. Flevo Campus directeur Lenno Munnikes.
SPUI 25
Amsterdam
In zijn nieuwe boek The World of Sugar: How the Sweet Stuff Transformed Our Politics, Health, and Environment over 2,000 Years (Harvard University Press) beschrijft historicus Ulbe Bosma hoe suiker gedurende 2500 jaar het leven op ieder continent transformeerde. De productie van het zoet creëerde en verwoestte culturen; suiker had verreikende gevolgen voor het dieet van mensen, beïnvloedde politiek beleid en noodzaakte de roep om vrijheid.
Samen met historici Charlotte Kleyn en Lenno Munnikes en politiek ecoloog Esther Marijnen schijnt Ulbe Bosma maandagmiddag zijn licht over dit invloedrijke product: zijn historische longue durée, zijn impact op de literaire verbeelding en zijn huidige betekenis voor gezondheid en milieu.
Met een videobijdrage van Cynthia McLeod, auteur van Hoe duur was de suiker?
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion (of online)
Arboretum West
1325 WB ALMERE
gratis
The 7th edition of the Food Pioneers Programme is set to kick off in April. Have you been considering signing up, but have some questions you would like to ask? Join the webinar and Q&A session on Tuesday 18 March!
online