Food and the city

Nieuws

Filip Otten nieuwe directeur van Flevo Campus

Per 1 november is Filip Otten de nieuwe directeur van Flevo Campus. Hij volgt Lenno Munnikes op, die de organisatie ruim vier jaar leidde.
  •  Leestijd 2 minuten
DEF banner afbeelding Filip kleur

De raad van toezicht van stichting Flevo Campus heeft Filip Otten benoemd tot directeur-bestuurder per 1 november 2024. Otten wordt daarmee de opvolger van Lenno Munnikes die de afgelopen 4 jaar de directeur-bestuurder van Flevo Campus was. Otten zal zich inzetten om, samen met ondernemers, onderzoekers, overheden, consumenten en de medewerkers, Flevo Campus door te ontwikkelen als kenniscentrum en proeftuin voor innovaties en oplossingen voor stedelijke voedselvraagstukken.

Filip Otten brengt veel ervaring mee uit de fashion-industrie, waar hij zowel nationaal als internationaal actief is geweest in uiteenlopende commerciële functies, variërend van design tot management. Hij heeft gewerkt bij zowel startups als grote retailorganisaties en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een ervaren directeur en manager bij diverse bedrijven. Acht jaar geleden maakte Filip de overstap naar het hoger beroepsonderwijs. In zijn laatste functie was hij werkzaam als coördinator onderzoek (het DevelopmentLAB) aan de TMO Fashion Business School, waar hij zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft ingezet om de volgende generatie modeprofessionals op te leiden.

Otten: "Het is prachtig aan de slag te mogen gaan bij Flevo Campus, om dat wat in de afgelopen jaren in gang is gezet naar een volgend niveau te helpen tillen. Ik kijk ernaar uit om bij te mogen dragen aan de toekomst van deze geweldige organisatie en samen met het team impact te maken.”

“We zijn blij dat we, na een zorgvuldig werving & selectietraject, Filip als nieuwe directeur-bestuurder voor de Stichting Flevo Campus kunnen aanstellen. Vanwege zijn managementervaring in verschillende commerciële organisaties, weet hij creativiteit te verbinden aan commercie. Na zijn fashion tijd heeft hij bewust gekozen om zijn expertise over te brengen op de nieuwe generatie en is hij in het onderwijs werkzaam geweest. We denken in Filip de juiste persoon te hebben gevonden die Flevo Campus kan leiden in de volgende fase waarin opnieuw de samenwerking zal worden gezocht met het bedrijfsleven”, aldus Kees van Ast, voorzitter raad van toezicht van Flevo Campus.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website