Agenda

Juridische workshop voor ondernemers

Wanneer je enthousiast een start-up begint zijn juridische zaken vaak het laatste waar je aan denkt, of aan wil denken. Toch is het verstandig om hier wel aandacht aan te besteden. In deze workshop worden de meest gemaakte fouten behandeld, en krijg je allerlei handige tips & tricks om juridische valkuilen te vermijden.
Flevo Campus Natural Pavilion

Wat

Bastiaan de Wit
Jeroen Brakke
Carolina Riffi Ollite

Wanneer

Tijd

Waar

NATURAL PAVILION
ARBORETUM WEST
ALMERE

Je bent vol enthousiasme begonnen aan je start-up. Je maakt mooie stappen met je product en de wereld ligt bijna aan je voeten. Het laatste waar je aan denkt, of aan wil denken, zijn juridische zaken, laat staan advocaten. Toch is het verstandig om hier aandacht aan te besteden, want er kunnen méér dingen misgaan dan je denkt. Zaken die eenvoudig voorkómen kunnen worden: je mist bijvoorbeeld een wetswijziging waardoor dat concurrentiebeding ongeldig is, of je dacht dat al het intellectueel eigendom van die ingehuurde kracht automatisch van jouw bedrijf was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Of je wordt benaderd door een investeerder, en je weet niet goed waar je op moet letten.

Inhoud workshop

Om je meer ‘legal aware’ te maken leiden we je in deze workshop door de 10 meest gemaakte juridische fouten, zodat jij ze niet hoeft te maken. Daarnaast gaan we dieper in op de juridische aspecten van merk- en handelsnaamregistratie. We bespreken het verschil tussen een merk en een handelsnaam, hoe je jouw merk kunt registreren en beschermen, en welke stappen je moet nemen bij merkgebruik door anderen. We behandelen hoe je bedrijfsgeheimen kunt beschermen, internationale merkregistratie, en de risico’s van het niet beschermen van je merk.

Aan het eind van de workshop heb je een helder overzicht van hoe je juridische valkuilen kunt vermijden en je onderneming juridisch beter kunt beschermen. De workshop wordt gegeven door Bastiaan de Wit van Zebra Legal uit Amsterdam, Jeroen Brakke van AAN Advocaten uit Zeewolde en Carolina Riffi Ollite van Calina inc. uit Almere.

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan in met het onderstaande formulier!

Ja, ik kom graag naar de juridische workshop op 6 november

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Als je een vraag of vragen hebt, geef ze dan alvast aan ons door.