Food and the city

Flevo Campus Think Tank online doorgezet

200327 – FCTT 3 Webres-14

De derde en vierde programmadag van de Think Tank werden zodoende online georganiseerd. De deelnemers checkten in via Hangouts en spraken daar met elkaar en experts over de thematiek van de denktank: lokale oplossingen voor stedelijke voedselvoorziening. De coronacrisis onderstreept het belang van deze thema’s eens te meer. Joris Lohman checkte daarom ook in, om de groep bij te praten over de vele grootse ontwikkelingen in de korte voedselketen. Plotseling schieten de lokale voedselinitiatieven als paddestoelen uit de grond; hoe kunnen ze ook ná de crisis duurzaam blijven voortbestaan? 

Voor de eerste online bijeenkomst hadden de deelnemers van tevoren een online college van Carolyn Steel bekeken, en gingen ze hierover met elkaar in discussie. Tijdens de tweede bijeenkomst onderzochten zij hoe lokaal voedselbeleid wordt gemaakt en hoe je dit inclusief kunt maken. Zij gingen daarover in gesprek met Jeroen Candel (assistent professor WUR), Najah Aouaki (urban strategist, oprichter van Javakwartier) en Erik Koldenhof (programmamanager Voedselstrategie van de Gemeente Amsterdam). Gespreksleider Yvonne Faber: “Deze digitale vorm werd uit nood geboren, maar is zeker voor herhaling vatbaar. We hadden gerust nog drie uur verder kunnen praten!”

Check alle foto’s op Facebook of Instagram om een indruk te krijgen van de digitale Think Tank

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website