Wat
Bijeenkomst met bijdragen van o.a. Floris Visser, Abdelhamid Idrissi, Bas Turk en Don Varekamp
Bijeenkomst met bijdragen van o.a. Floris Visser, Abdelhamid Idrissi, Bas Turk en Don Varekamp
Natural Pavilion
Arboretum West
Almere
Op donderdag 2 maart organiseert Flevo Campus een bijeenkomst over het thema voedselzekerheid. Want hoewel iedereen moet eten, heeft niet iedereen gelijke toegang tot goede en gezonde voeding. Wat je eet wordt door veel factoren bepaald. Factoren die mensen niet altijd zelf in de hand hebben: inkomen, het aanbod in de wijk, je zogenaamde ‘voedselvaardigheden’ en of je goed in je vel zit. Dus wat kunnen we doen om voedsel eerlijker en rechtvaardiger te maken?
Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met ondernemers die praktische oplossingen bieden die op korte termijn bijdragen aan een gezondere toekomst. Tegelijkertijd blikken we met initiatiefnemer Floris Visser terug op het testjaar van de Volkskantine in Almere, waarbij we een jaar lang hebben onderzocht hoe een basisvoorziening voor betaalbaar, goed eten eruit kan komen te zien.
Floris Visser volgde het Dutch Art Institute (MA) en studeerde eerder Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en daarna Taal- en Cultuurstudies (BA). Hij is bedenker en uitvoerder van De Volkskantine, een basisvoorziening voor goed en gezond eten. In De Volkskantine kun je een gezonde en duurzame maaltijd eten voor de prijs van een snackbarmaaltijd.
Abdelhamid Idrissi studeerde Bouwkunde maar kwam na zijn studie tot het besef dat hij kwetsbare kinderen wilde helpen. Hij richtte Stichting Studiezalen op, werd in 2019 gekozen tot Amsterdammer van het Jaar, is Professor of Practice voor Diversiteit & Inclusie bij de Hogeschool van Amsterdam én bedenker en oprichter van Supermarkt FRIS, waar arme gezinnen gratis boodschappen kunnen doen.
Bas Turk is (sociaal) ondernemer en mede-oprichter van Tommy Tomato. Dit bedrijf bezorgt betaalbare warme lunches vol groenten op basisscholen. Elke lunch bevat 60-100% van de ADV groente.
Don Varekamp deed HBO Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en is bedenker en maker van Foodcounts, de app die voedselverspilling tegengaat en voedselgelijkheid bevordert.
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat, en woon of onderneem je in Amsterdam? Kom dan dit najaar naar een van de drie vragenuurtjes voor ondernemers in Amsterdam Oost!
Impact Hub Amsterdam
Linnaeusstraat 2C
1092 CK Amsterdam
gratis
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion
Arboretum West
1325 WB ALMERE
Graan is het meest gegeten ingrediënt ter wereld, maar wat weten we eigenlijk over de wereld van graan? In dit eerste programma van de reeks De Graangesprekken duiken we de geschiedenis in en nemen we samen met wetenschappers, voedingsdeskundigen en grote graanproducenten een kijkje in de keten.
Meld je aan!Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
gratis
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion
Arboretum West
1325 WB ALMERE
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion
Arboretum West
1325 WB ALMERE
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion
Arboretum West
1325 WB ALMERE