Agenda

Programmareeks 'De Graan Gesprekken', afl.1: Kaf en Koren

Graan is het meest gegeten ingrediënt ter wereld, maar wat weten we eigenlijk over de wereld van graan? In dit eerste programma van de reeks De Graangesprekken duiken we de geschiedenis in en nemen we samen met wetenschappers, voedingsdeskundigen en grote graanproducenten een kijkje in de keten.
wheat field

Wanneer

Tijd

Waar

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Meld je aan!

Graan is het meest gegeten ingrediënt ter wereld, met tarwe, mais en rijst als belangrijkste gewassen. Van Noord tot Zuid, Oost tot West starten en eindigen we de dag met granen op het menu. Dat is al duizenden jaren zo. Socrates wees 2400 jaar geleden al op het grote belang van tarwe om een staat te kunnen stichten. Graan als basis van de beschaving, omdat dit het eerste voedsel was dat mensen in grote hoeveelheden konden opslaan.

In dit eerste programma van de reeks de Graan Gesprekken duiken we de geschiedenis in en nemen we een kijkje in de keten. Met wetenschappers, voedingsdeskundigen en grote graanproducenten geven wij context aan de huidige graanproductie en -consumptie, wereldwijd en in Nederland. We brengen de pijnpunten in het grote graanlandschap in kaart en verkennen we wat er nodig is om weer ‘goed’ graan te produceren op Nederlandse bodem. De gespreksleiding ligt in handen van Desiree Hoving, met bijdragen van:

Talkshow & Graandiner

Geniet vóór de talkshow van een uniek Graandiner: een speciale daghap op basis van bijzondere granen van Nederlandse bodem. Deze heerlijke maaltijd kost 24 euro (inclusief drankje en servicekosten). Reserveer voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.