Food and the city

6 juni: NRC Live AgriFood Conferentie

Hoe gaan we als Nederland klimaatbestendig voedsel produceren en consumeren? Dat ontdek je op de AgriFood conferentie van NRC Live op 6 juni waar Flevo Campus trotse partner van is! 
Schermafbeelding 2019-04-15 om 11.32.12

De vraag naar een klimaatbestendig voedselsysteem is urgenter en noodzakelijker dan ooit. Dat werd nog eens extra duidelijk bij de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP23) begin dit jaar in Bonn. Voor de eerste keer in de geschiedenis werd aan de verschillende VN-agentschappen opgedragen om samen te gaan werken aan landbouwkwesties. Kortom, er is werk aan de winkel.

Gelukkig is de Nederlandse AgriFoodsector mondiaal toonaangevend, van innovatieve boeren tot gepassioneerde wetenschappers, MKB’ers en grote bedrijven die een verschil willen maken. Ook in Nederland wordt hard gewerkt in de hele keten, en het klimaatakkoord wordt naar verwachting eind mei definitief vastgesteld. Wat zijn de belangrijkste knoppen waaraan beleidsmakers, bankiers, boeren én beslissers kunnen draaien? En wat kun je bijdragen vanuit je eigen expertise?

Verwacht een conferentie gebaseerd op de feiten die bol staat van de oplossingen, politiek debat en slimme innovaties van grote én kleine ondernemers uit de hele keten. Met o.a. Club van Rome -lid Wouter van Dieren, Tweede kamerlid Tjeerd de Groot, FNLI directrice Marian Geluk, Milieukundige Detlef van Vuuren, directeur van de Plant Sciences Group WUR Ernst van den Ende en nog veel meer gasten.

Kijk voor tickets en het volledige programma hier: https://nrclive.nl/agrifood/

Datum: 6 juni 2019 | 9:00-17:30
Locatie: KAF, Almere

 

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website