Food and the city

Nieuws

2021: een oogstjaar voor Flevo Campus

Kopie van Zonder titel (2)

Nog de allerbeste wensen voor 2021! De afgelopen drie jaar was er zo rond deze tijd van het jaar een informele nieuwjaarsbijeenkomst waarin het Flevo Campus netwerk bijeen kwam en plannen voor het komende jaar uit de doeken werden gedaan. Door de helaas nog immer voortdurende coronapandemie en de bijbehorende lockdown behoort dat dit jaar niet tot de mogelijkheden. Een digitale bijeenkomst biedt voor een dergelijke bijeenkomst geen soelaas en dus hebben we besloten dit bericht te maken. Dat is wat schraal, maar het is even zoals het is. Gelukkig liggen er betere tijden in het verschiet.

Grote veranderingen

Ondanks de pandemie staan er voor Flevo Campus dit jaar een aantal belangrijke ontwikkelingen op het programma. Om te beginnen is er nieuwe dagelijkse leiding: Lenno Munnikes werd afgelopen september reeds hoofd onderzoek bij Flevo Campus, maar per 1 januari 2021 neemt hij als programmadirecteur ook de taken van kwartiermaker Lenny Vulperhorst over. Dat betekent in de eerste plaats afscheid van Lenny, die zich de afgelopen drie jaar onvermoeibaar heeft ingezet om Flevo Campus te krijgen waar we nu zijn. Op verzoek van Lenny vindt dat, zeker gezien de omstandigheden, in zeer klein comité plaats.

Met de komst van Lenno zal Flevo Campus veel van het bestaande programma, zoals de MeetUps en Talks, handhaven. Maar inhoudelijk zullen het onderzoek en de activiteiten meer gestroomlijnd worden. Flevo Campus wil zich onder Lenno’s leiding de komende jaren ontwikkelen tot een in binnen- en buitenland gerenommeerd kenniscentrum dat zich richt op het gezond en duurzaam voeden van stedelijke samenlevingen.

De campus wordt écht!

Naast de leidingswissel is 2021 ook het jaar waarin de eerste gebouwen van Flevo Campus worden opgeleverd. Al in april zal ‘de Village’, een ontwikkelingsplek voor startende voedselondernemers open gaan. Ook het Food Forum zal in de eerste helft van dit jaar openen en begint dan ook met het ontwikkelen van programmering. En als alles goed gaat, zal op 1 september van dit jaar het nieuwe, groene gebouw van Aeres zijn deuren openen. Met deze opleveringen zal Flevo Campus voor het eerst sinds het begin van de activiteiten een fysieke plek zijn: gelegen op de grens tussen de Randstad en een van de meest productieve akkerbouwgebieden van de wereld kan hier vaart worden gemaakt met de transitie naar een duurzamer en gezonder stedelijk voedselsysteem.

Online kennis en interactie

Veel gaat dus, ondanks corona, gewoon door. Maar de pandemie heeft natuurlijk wel degelijk een impact op de activiteiten van Flevo Campus. Normaliter organiseren we tenminste één keer per maand een live bijeenkomst over een Flevo Campus onderzoek of een voedselgerelateerd onderwerp. Dat zit er op dit moment niet in. Daarom zal de komende tijd ook de Flevo Campus website een grondige update krijgen, waarin het online beschikbaar maken van kennis en interactie nadrukkelijk aandacht zal krijgen. Het vertrouwde programma van MeetUps en Talks zal voor zover mogelijk wel doorgang vinden, maar daar wordt per evenement een beslissing over geveld. Einde jaar zal er ook in 2021 weer een essaybundel verschijnen waarvoor in maart een wedstrijd zal worden uitgeschreven.

Vanuit de organisatie van Flevo Campus willen we jullie allemaal bedanken voor de betrokkenheid de afgelopen jaren. 2021 zal, ondanks alles, een heel belangrijk jaar voor Flevo Campus zijn: een oogstjaar, waarin we gezamenlijk de vruchten plukken, zeer zeker ook dankzij jullie inzet de afgelopen jaren. Maar ook een jaar waarin we de zaden voor de toekomst zullen planten. Met jullie blijvende betrokkenheid zijn we zeker in staat onze doelen te behalen. We wensen jullie dan ook een gezond en productief 2021: het jaar van de toekomst!

Namens het gehele Flevo Campus team

 

Begin februari gaat de vijfde editie van de Flevo Campus Think Tank van start. Studenten en young professionals kunnen zich nog t/m 22 januari aanmelden. Lees meer over het programma!

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website