• menu

  Een zonnige zomer-update van Flevo Campus

  Het is volop zomer, ook bij Flevo Campus. Maar dat betekent niet dat onze bezigheden stilstaan, in tegendeel. Onze onderzoeken lopen door, het programma voor de vijfde (!) Summer School staat klaar en de voorbereidingen voor de tweede editie van het Food Pioneers Programma zijn aan de gang. Ondertussen wordt er op het Floriade park druk gebouwd aan de fysieke campus, en hopen we je daar voor het eerst te ontmoeten bij Het Grote Flevoland Diner eind augustus. Maar voordat het zover is, hebben we een lijstje voor je opgesteld om de zomer mee door te komen. Lees verder voor kijk-, proef- en meedoe-tips!

  Het Grote Flevoland diner

  Vrijdag 27 augustus

  We hebben meer dan genoeg redenen om weer een maaltijd met elkaar te delen, daarom nodigen we je graag uit voor Het Grote Flevoland Diner op vrijdag 27 augustus. Het diner vormt de afsluiting van alweer de vierde editie van de Flevo Campus Summer School. Ook nemen we deze dag afscheid van de eerste lichting van het Village Food Pioneers Program en kan een tweede ronde enthousiaste voedselondernemers uit de startblokken schieten. Vier samen met ons deze mooie ontwikkelingen.

  Wat kun je verwachten? We gaan tijdens het #HGFD alles behalve stilzitten! Het thema van het diner is menu van de toekomst. Reserveer een ticket voor jezelf (vol=vol).

  Onderzoek | Wat drinkt Almere?

  Deelname t/m 15 augustus

  De supermarkt bepaalt welke drankjes er in het schap liggen. In dit nieuwe onderzoek gaan we het systeem omdraaien en jou als dorstige klant de touwtjes in handen geven. Op basis van jouw smaak en voorkeuren maken we de producten waar jij blij van wordt en leggen die in de supermarkt. Als eerste maken we een drankje volgens de smaak van Almere. Doe je ook mee aan dit verfrissende onderzoek?

  Ontmoet Flevolandse ondernemers

  De hele zomer

  Een kijktip! In de nieuwe portrettenserie Future of Food laat het Food Forum zien welke ondernemers de provincie Flevoland rijk is. We zien 30 gepassioneerde ondernemers werkzaam in de voedselketen van boer tot bord. Zo ook fruitteler Nicole Smits over de korte keten: “Onze droom is om het fruit dat we telen op 17 hectare direct af te zetten bij de consument”.

  Save the date

  Ook kijken we alvast vooruit naar het najaar, dat weer goed gevuld wordt met zowel digitale als fysieke evenementen. Zet je deze alvast in je agenda?

  Op weg naar Floriade 2022 | Tune in (digitaal of fysiek) bij WeMakeTheCity Green Kick-Off in Pakhuis de Zwijger op 2 september. De vraag van de avond: Hoe gaat de Floriade in Almere een versneller zijn van de vergroening van onze steden en metropoolregio? O.a. met burgemeester Frans Weerwind, wethouder Jan Hoek en wethouder Marieke van Doorninck

  Taste for Change |  Op 3 november zal de Flevo Campus Dialogues • Floriade Edition de rol van smaak onderzoeken in het realiseren van een duurzaam, gezond, eerlijk en inclusief voedselsysteem. We doen dit in een online liveshow (gratis). Lees meer over Taste for Change.

  Low Food Chefs Academy | Jonge chefs opgelet! Bij Low Food organiseren ze dit najaar de Chefs Academy. In het programma leren (aankomende) koks alles over inclusief en duurzaam koken. 

   

  We wensen je fijne zomermaanden en hopen je snel weer te zien!