Food and the city

Nieuws

Werken bij de Volkskantine

De Volkskantine opent op 4 maart 2022 haar deuren in Almere centrum. De Volkskantine is er voor iedereen. Een jaar lang draait deze eetgelegenheid als pilot en we zoeken een team dat hier aan de slag wil: een vooruitstrevende chef, een enthousiaste bedrijfsleider en allround horecamedewerkers.
  •  Leestijd 3 minuten
volkskantine

Een gloednieuw, toegankelijk eetconcept

Flevo Campus en Public Food zijn het afgelopen maanden bezig geweest met het opzetten van Volkskantine: een nieuwe publieke voorziening – vergelijkbaar met openbaar vervoer of sociale woningbouw – voor beter eten. Het combineert de functionaliteit van een Hema restaurant en de laagdrempeligheid van het eetcafe om de hoek met fantastische duurzame en gezonde maaltijden voor de prijs van de snackbar.

In de voormalige Subway in het centrum van Almere openen we op 4 maart de deuren. Vanuit deze locatie draait de Volkskantine een jaar lang als onderzoeksproject. Daarbij kijken we hoe we het concept, de formule, het menu, de organisatie en de communicatie verder kunnen ontwikkelen om de Volkskantine ook naar andere locaties uit te breiden. Een spannende pilot dus.

Net zoals de bus en de trein is Volkskantine er voor iedereen. Met extra aandacht voor mensen met een beperkt inkomen. De opzet van de Volkskantine is een buffet voor ontbijt, lunch en diner. Je schept zelf op, pakt wat te drinken, gaat rustig zitten aan een tafeltje of neemt de maaltijd mee. Daarnaast kun je bij de Volkskantine ook terecht voor kookcursussen en voedingsadvies. We starten met vrijdag, zaterdag en zondag.

En nu zoeken we voor het komende jaar een team. Bij voorkeur natuurlijk uit Almere of omgeving, maar voor alles is een oplossing.

Wie zoeken we?

– Een Vooruitstrevende chef met culinaire en maatschappelijke idealen
– Enthousiaste bedrijfsleider voor een maatschappij-brede omslag naar beter eten
– Allround horecamedewerkers

De volledige vacatures vind je op www.volkskantine.nl

Stuur je CV + motivatiebrief voor 1 februari naar: floris@publicfood.org

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website