• menu

  Meet-Up: Voedsel en Veerkracht – een terugblik op 2020 door de bril van ons voedselsysteem

  Het bijzondere jaar 2020 is alweer bijna ten einde en zal vooral de geschiedenis ingaan als het jaar van de coronapandemie. Tijdens de pandemie kochten we massaal in via korte ketens en supporterden wij onze locals. Daarnaast was 2020 (opnieuw) het jaar van stikstof en boerenprotesten. Tijd voor een grootse terugblik op Voedseljaar 2020 - én de lancering van het Flevo Campus jaarboek!

  Terugkijken op een veelbewogen voedseljaar

  Tijdens de laatste Flevo Campus Meet-Up van dit jaar, op woensdag 16 december, kijken we terug op Voedseljaar 2020 en zullen onderwerpen als corona, Support Your Locals en boerenprotesten natuurlijk niet ontbreken. Maar als we een paar stappen terug nemen: welke rol spelen andere globale, maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de Brexit en de Black Lives Matter-beweging in het voedselsysteem en eetcultuur? En welke rol spelen veerkracht en weerbaarheid in de ontwikkeling van een duurzaam systeem?

  Veerkracht als opdracht

  Daarover gaat Veerkracht als opdracht, het Flevo Campus jaarboek van 2020. Deze essaybundel bestaat uit maar liefst tien essays over  zeer uiteenlopende onderwerpen – van kweekvlees tot kringlooplandbouw en van Brexit tot Black Lives Matter. Tijdens de bijbehorende Meet-Up op woensdag 16 december gaan we over al deze zaken in gesprek. Onder de bevlogen leiding van moderator Marieke Eyskoot komen Sigrid Wertheim-Heck, Anke Brons, Herman Lelieveldt en Stephen Satterfield aan het woord. Zij laten zien wat het jaar 2020 heeft betekend voor de toch al zware opdracht van een globale voedseltransitie. Waar bevinden we ons op het spectrum tussen hoop en vrees, tussen boze boeren en broodnodige verandering?

  Sluit je jaar goed af met dit Flevo Campus jaaroverzicht! Natuurlijk gewoon vanaf de bank of luie stoel, helemaal online.

  Sigrid Wertheim-Heck

  Lector Voedsel en Gezond Leven (Aeres) & onderzoeker (WUR)

  Herman Lelieveldt

  Politicoloog en Jean Monnet Chair Food Governance, University College Roosevelt

  Anke Brons

  Promovendus, Aeres Hogeschool Almere

  Stephen Satterfield

  Schrijver, multimediaproducent en mede-oprichter Whetstone Magazine & Whetstone Media

  Sebastiaan Aalst

  Oprichter/directeur Food Cabinet

  Kelly Streekstra

  Onderzoeker, Vrije Universiteit Amsterdam

  Jorrit Kiewik

  Boer en CEO Slow Food Youth Network Global

  In het kort

  Wat: Flevo Campus X Pakhuis de Zwijger Meet-Up | Veerkracht als opdracht

  Wanneer: woensdag 16 december

  Hoe laat: 20.30-22.00 uur

  Waar: live vanuit Pakhuis de Zwijger

  Meld je aan ?️? 

  Livestream

  De livestream is op de avond zelf, en achteraf, hier te bekijken (klik op ‘De hongerige stad’).