• menu

  Meet-Up: het voedselsysteem in woelige tijden

  Op 29 oktober verschijnt de nieuwe essaybundel van Flevo Campus: "Over eten. Het voedselsysteem in woelige tijden". Ter ere daarvan, én omdat een goed gesprek over de toekomst van ons voedsel nooit verkeerd is, organiseren we op donderdag 29 oktober in samenwerking met Pakhuis De Zwijger een Meet-Up met prominente voedseldenkers. De meeste van hen hebben ook bijgedragen aan de essaybundel. Kijk (online) mee!

  Het voedselsysteem in woelige tijden

  Met plezier nodigen we je uit voor een nieuwe Flevo Campus (online) Meet-Up, en wel op donderdag 29 oktober. Deze Meet-Up organiseren we samen met Pakhuis de Zwijger, van waaruit we live zullen uitzenden. Het voedselsysteem in woelige tijden – een geschikte naam voor een gesprek over voedsel anno 2020, én de ondertitel van de derde essaybundel van Flevo Campus. Op 29 oktober gaan we naar aanleiding van deze essaybundel in een online talkshow in gesprek met belangrijke voedseldenkers.

  De Meet-Up is alleen online bij te wonen. Aanmelden is nodig en kan via Pakhuis de Zwijger.

   

  Annia Ciezadlo

  Annia Ciezadlo is als schrijver en journalist gespecialiseerd in verhalen over de manier waarop voedsel mensen door catastrofale gebeurtenissen heen helpt. Sinds 2003 doet ze verslag van revoluties, klimaatverandering en het coronavirus, steevast vanuit de plaatselijke keuken.

  Evelien de Olde

  Onder leiding van De Olde en haar collega Imke de Boer (Hoogleraar Dierlijke Productiesystemen) ontwierp een team van boeren, vertegenwoordigers van natuur- en landbouworganisaties en wetenschappers de contouren van een gezond en circulair voedselsysteem in 2050: “Re-routing the Dutch Food System; from more to better”. Hiermee wonnen ze de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize.

  Hidde Boersma

  Hidde Boersma (1980) is freelance publicist voor onder andere de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland, waarin hij met name schrijft over landbouw biotechnologie en vooruitgang. In 2017 debuteerde hij met de documentaire Well Fed, over het effect van de weerstand tegen gentech in het Westen op het leven van arme boeren. Hij werkt op dit moment onder andere aan de serie The Origin of Food, waarin hij de oorsprong van onze gewassen onderzoekt.

  Joris Lohman

  Joris Lohman is politicoloog en mede-oprichter van Food Hub. Food Hub helpt bedrijven, overheden en professionals in de agri-foodketen bij te dragen aan de transitie van het voedselsysteem en de ontwikkeling van toekomstbestendige verdienmodellen. Joris is medeoprichter van de Taskforce Korte Keten en schrijft opiniestukken en essays voor onder andere de Volkskrant.

  moderator: Martine Kamsma

  Martine Kamsma is redacteur voeding bij NRC en schrijft over de vragen: wat eten we, waar komt het vandaan en wat betekent het in ons leven?

  De essaybundel Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden wordt tijdens deze Meet-Up officieel ten doop gehouden. Lees hier meer over het boek en bestel het (online) bij je lokale boekhandel >> 

  In het kort

  Wat: Flevo Campus X Pakhuis de Zwijger Meet-Up | Het voedselsysteem in woelige tijden
  Wanneer: donderdag 29 oktober 
  Hoe laat: 20.30-21.30 uur
  Waar: live vanuit Pakhuis de Zwijger
  Meld je aan ?️? 

  Livestream

  De livestream is op de avond zelf, en achteraf, ook te bekijken via de player hieronder.