• menu

  Markthal moet Buitenvaart nieuwe impuls geven

  Op industrieterrein Buitenvaart in Almere moet een markthal komen waar boeren en tuinders hun producten kunnen laten zien en verkopen. Dat is het winnende idee ‘Binnenboer’ van een groep studenten van Windesheim Flevoland voor de vernieuwing van het industrieterrein.

  De gemeente gaf in de hoedanigheid van Flevo Campus samen met de Rabobank, adviesbureau Flynth en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland de opdracht aan de studenten om plannen te maken voor een een nieuwe impuls aan het terrein. Dat kampt al enige tijd met een uittocht van glastuinders, terwijl daar geen andere bedrijvigheid voor in de plaats komt.

  Met ‘Binnenboer’ willen de studenten Wouter van Leusen, Ricardo Avila Soria, Luuk van Wegen en Froukje Ribbink de tuinders en boeren op het terrein meer verbinden met de Almeerders. “Zo kunnen de stedelingen erachter komen waar hun voedsel nu eigenlijk vandaan komt”, aldus het team.

  De gemeente gaat de komende weken overleggen met alle betrokken partijen en wil in elk geval voor het begin van de Floriade in 2022 de vernieuwing af hebben.

  Foto credit: Omroep Flevoland