• menu

  Kijk mee met de feestelijke opening van het Food Forum

  Vrijdag 4 juni is het zover: dan opent commissaris van de Koning Leen Verbeek Food Forum, het paviljoen van de Provincie Flevoland op Floriade Expo 2022. Tijdens Food Forum Live!, het feestelijke online programma waarmee de opening gevierd wordt, kun je je laten inspireren over de mogelijkheden van Food Forum nu en tijdens de Expo. Ook wordt De Village, de nieuwe Flevo Campus voedselveranderaars-hub waar de eerste bewoners al zijn ingetrokken, officieel afgetrapt.

  Programma

  Gedeputeerde Jan-Nico Appelman en gespreksleider Lotte Sluiter ontvangen op vrijdag 4 juni vanaf 13:30 uur verschillende gasten. Chef-kok Sharon de Miranda laat zien welke heerlijke, gezonde gerechten zij maakt van Flevolandse producten. De gasten en onderwerpen zijn:

  • Eline Strijkers van DoepelStrijkers is, samen met Duzan Doepel, de architect van Food Forum. Zij vertelt hoe het ontstaan van Flevoland hun inspiratie was voor ontwerp en interieur.
  • Aannemer Strukton Worksphere over hoe zij circulair bouwen toegepast hebben.
  • Marco Smit, directeur Horizon, over het Business-to-Business programma in Food Forum. En de kansen voor Flevolandse ondernemers.
  • Ellen Tijkotte, senior projectleider, over de programmering die in Food Forum van start gaat.
  • Bauke van der Veen, Vereniging Flevofood, over de groeiende interesse voor streekproducten, ook in Flevoland. Waarom dat belangrijk is voor de voedselvoorziening van de toekomst en hoe ondernemers daarop kunnen inspelen.

  En… de Flevo Campus Village!

  Tijdens Food Forum Live! wordt ook de start van de Village gevierd, onder leiding van onze programmadirecteur Lenno Munnikes. Dé plek waar startende voedselondernemers hun innovaties kunnen uitwerken. Paviljoen Food Forum, de Village en Aeres Hogeschool Almere zijn de gebouwen die Flevo Campus eindelijk fysiek gestalte geven. 

  Benieuwd naar de eerste bewoners van de Village? Hier stellen we de pionierende voedselondernemers graag aan je voor 

   

  Aanmelden

  Vind je het leuk om erbij te zijn? Kijk op 4 juni live mee via foodforum.nl/live-stream

  Check de informatie over het programma