• menu

  ‘Ik ben de Flevo Campus’ Internationale Studenten

  In de ‘Ik ben de Flevo Campus’ serie introduceren wij mensen die verbonden zijn aan de Flevo Campus. In deze reeks studenten van Aeres Hogeschool Almere die aanmoedigingsbeurzen bebben ontvangen van de Flevo Campus om te studeren bij Aeres Hogeschool.

  Fiona Engelhardt

  Waar kom je vandaan?
  Duitsland

  Wat studeer je?
  European Food Business

  Waarom heb je deze studie gekozen?
  Vanwege mijn interesse in goed eten als basis voor gezondheid.

  Wat trekt je aan Almere?
  Dat het de mogelijkheid heeft om rolmodel te zijn op het gebied van duurzaamheid en groen denken binnen het stedelijke gebied! De stad heeft de mogelijkheden en omgeving om daarin een rol te spelen.

  Flevo Campus
  is de hotspot voor innovaties op het gebied van voedsel en verstedelijking. Hoe hoop jij bij te dragen aan dit brede onderwerp nadat je bent afgestudeerd?
  Ik zie een grote kans voor regionaal, duurzaam voedsel van goede kwaliteit in het bijdragen en ondersteunen aan mensen met een gezonde leefstijl. Ik heb al een opleiding tot diëtist afgerond, maar het voelde voor mij vreemd om mensen te helpen die al een ongezonde leefstijl hebben, dit leek me geen duurzame oplossing. Als mensen zichzelf voeden met gezond voedsel kan dat ziektes voorkomen, de wens om deze gedachte te verspreiden leidde mij naar de opleiding European Food Business bij Aeres University of Applied Sciences. Na het afronden van dit programma hoop ik de mogelijkheid te vinden om bij te dragen aan een gezonde maatschappij vanuit de voedselindustrie.


  Paulina Cherabie

  Waar kom je vandaan?
  Ik kom uit de Verenigde Staten van Amerika

  Wat studeer je?
  European Food Business

  Waarom heb je deze studie gekozen?
  Vorig jaar was ik nog een leergierige student in de VS en droomde ik erover hoe het zou zijn om in Nederland te studeren. Nu is het zover en studeer ik in het hart van Almere als internationale student. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in de voedsel industrie en hoe die werkt daarom wilde ik graag European Food Business studeren bij Aeres University of Applied Sciences. Soms is het uitdagend om een internationale student te zijn, van de andere kant van de wereld, en te integreren in een nieuwe maatschappij met bijbehorende normen en waarden. 

  Flevo Campus is de hotspot voor innovaties op het gebied van voedsel en verstedelijking. Hoe hoop jij bij te dragen aan dit brede onderwerp nadat je bent afgestudeerd?
  I hope to contribute to a more sustainable food industry, using resourcefulness and innovation to leave the world better than I found it.


  Sébastien Ambroise

  Waar kom je vandaan?
  Ik kom uit het Noorden van Frankrijk, in de regio Picardië 100 kilometer boven Parijs.

  Wat studeer je?
  Groene Stedelijke Ontwikkeling. Mijn familie heeft altijd in de landbouw-sector gewerkt, zij hebben hun passie voor landbouw met mij gedeeld en door hen ben ik geïnteresseerd geraakt in de interactie tussen plant en bodem.

  Waarom heb je deze studie gekozen?
  Vorig jaar ben ik afgestudeerd in ‘HND crop productions’ in Frankrijk, maar ik miste de connectie tussen boeren en consumenten om kennis uit te wisselen. Het is belangrijk om te leren over alle verschillende aspecten van het voedselsysteem zodat we kunnen anticiperen op de toekomst. Op het moment leer ik over het beheer van de natuur en stedelijke ontwikkelingen bij Aeres University of Applied Sciences.

  Flevo Campus is de hotspot voor innovaties op het gebied van voedsel en verstedelijking. Hoe hoop jij bij te dragen aan dit brede onderwerp nadat je bent afgestudeerd?
  Wat mij betreft zijn Nederland en in het bijzonder Flevoland goed bezig op het gebied van het verbinden van boeren en consumenten. Daarnaast is de landbouw hier heel interessant omdat boeren zich druk maken over de klimaatverandering en hoe hun werk daar impact op heeft. Vorig jaar had ik twee mogelijkheden: enerzijds een bachelor bij Aeres in Dronten die een samenwerking heeft met de opleiding in Angers in Frankrijk en anderzijds de opleiding Groene Stedelijke Ontwikkeling die ik nu volg. Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen, het is de eerste keer dat ik in een stad leef en  het bevalt me goed om in Almere te leven. De stad is goed georganiseerd als ik het vergelijk met de steden in Frankrijk, het is een aantrekkelijke stad dichtbij de zee, Amsterdam, het platteland en makkelijk te bereiken.

  Het geld van de beurs gebruik ik grotendeels om mijn accommodatie te betalen, het andere gedeelte spendeer ik aan eten. Ik vind het heerlijk om eten te kopen op de martkt tegenover het stadhuis. Het is een fijne markt met goede producten, daarnaast is het voor mij een goede plek om lokaal voedsel te ontdekken en proberen.