• menu

  Flevo Campus alumni goed vertegenwoordigd in de Food100

  Vorige week werd de Food100 van 2020 bekendgemaakt, de lijst waarin de voedselveranderaars van vandaag en morgen samenkomen. Onder de 100 talenten vinden we vele bekende namen uit het Flevo Campus netwerk, zoals alumni van onze programma’s, van wie we er graag een paar uitlichten.

  Flevo Campus alumni in de Food100 lijst van 2020

  Zo nam Eva Flantua (links op de foto in header) in 2018 deel aan de Flevo Campus Summer School. Twee jaar later is ze zelf als programmamaker betrokken bij Flevo Campus: ze levert bijdragen aan de denktank en Summer School, programmeert Flevolandse diners en stond ook aan de wieg van de Flevour Box, de lokale voedselbox van Flevo-bodem die aan het begin van de coronatijd gelanceerd werd.

  foto: Elisabeth Lanz

  Kester Scholten was deelnemer van de Flevo Campus Denktank 2019; inmiddels heeft hij samen met een aantal andere voedselveranderaars het succesvolle initiatief De Seizoenarbeiders gelanceerd. Dankzij hem werken er deze zomer talloze ‘seizoenarbeiders’ in de Nederlandse landbouw, mensen die anders bijvoorbeeld in de horeca en op festivals zouden werken. 

  foto: Jaap van den Biesen

  Malou van der Burgt doet as we speak, in de zomer van 2020, mee aan de Flevo Campus Summer School. Als operations coördinator bij Bilderberg en EVENT Hotels heeft ze veel invloed op het verduurzamen van de hotelketen, vooral op het gebied van voedsel (denk: ontbijtbuffet!). Met haar werkervaring in de grotere commerciële organisaties in de voedselketen begrijpt Malou als geen ander waarom het zo uitdagend is om de bedrijfsvoering in deze ‘logge’ organisaties te veranderen.

  En kippenboer Johan Leenders, ten slotte, ook in de lijst, kennen we van de serie Flevo Campus Farms, waar hij in de tweede aflevering een inkijkje geeft in zijn kringloopkippen-bedrijf.

  Aan alle 100 voedselveranderaars: van harte gefeliciteerd! Bekijk de volledige lijst van 2020 hier.