• menu
  Oproep voor essays
  Oproep voor essays

  Heb jij een mening over stedelijke voedselvoorziening?

  Dit bericht gaat over de essaywedstrijd in 2019. Klik hier voor informatie over de essaywedstrijd 2020 >> 

   

  Heb jij goede ideeën over het voeden van de stad? Weet jij hoe we weer meer biodiversiteit creëren, of hoe de stad kan zorgen voor een gezonder voedselaanbod? En hou je ervan te schrijven over deze onderwerpen? Dan is de Flevo Campus op zoek naar jou!

  Iedereen die zich er mee bezig houdt, is het er over eens dat het huidige voedselsysteem niet klaar is voor de toekomst. Maar waar de urgentie gedeeld wordt, lopen de meningen over hoe het dan wèl moet sterk uiteen. De Flevo Campus zoekt wetenschappers, schrijvers en voedselprofessionals om hun ongezouten mening of bevindingen hierover in een scherp essay over stedelijke voedselvraagstukken te verwerken.

  Meedoen

  Ben jij de schrijver (in spé) die we zoeken? Dien dan uiterlijk 9 september 2019 jouw essayvoorstel in. Het thema van het essayvoorstel dient gerelateerd te zijn aan stedelijke voedselvraagstukken. Het voorstel is een samenvatting van hoe jouw essay eruit gaat zien en is niet langer dan één A4’tje.

  Ken jij iemand die dit op het lijf geschreven is? Stuur deze mail door!

  Spelregels essay

  • Om mee te doen mail je jouw essayvoorstel uiterlijk 9 september naar Lenny Vulperhorst via .
  • De voorstellen worden beoordeeld door een commissie onder leiding van professor Peter van Lieshout, psycholoog en filosoof en oud-directeur generaal op het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.
  • De tekst in Nederlands.
  • De uitslag volgt snel daarna. Er worden twee voorstellen als winnaar gekozen.
  • Indien jouw voorstel geselecteerd wordt, werk je jouw essay (max. 5.000 woorden) verder uit in september-oktober 2019.
  • Er is per essay een honorarium van €5.000,- beschikbaar.
  • Het essay wordt gepubliceerd in een bundel waarin essays van gerenommeerde auteurs als Carolyn Steel, Wouter van Dieren, Louise Vet, maar ook aanstormend talent en geselecteerde afstudeerscripties worden opgenomen. Allemaal schrijven zij over het thema ‘voedsel en de stad in de 21ste eeuw’. De bundel komt in december 2019 uit. Lees hier over de bundel De Buik van de Stad, die vorig jaar uitkwam (of download hem hier).

  Vragen

  Heb je vragen over het essayvoorstel? Neem contact op met Janno Lanjouw via .

  Over de Flevo Campus

  De Flevo Campus verbindt onderzoek naar en opleiden over stedelijke voedselvoorziening met activiteiten van ondernemers en voedselveranderaars.