• menu

    Deelnemers Summer School presenteren de Smaak van Flevoland tijdens Het Grote Flevoland Diner

    Op 31 augustus serveerden de deelnemers van de Flevo Campus Summer School, onder leiding van kookboekauteur en bekende bewoner van Flevoland Nadia Zerouali, ‘de Smaak van Flevoland’ tijdens Het Grote Flevoland Diner.

    Het Grote Flevoland Diner is een eerbetoon aan de Flevolandse voedselsector, waar de deelnemers van de Summer School voor meer dan 200 gasten de smaak van Flevoland bereiden en serveren. De provincie werd ooit gewonnen uit de zee om de allerbeste boeren van het land ruimte te bieden voor voedselproductie, onder het motto: ‘nooit meer honger’. Inmiddels werkt de derde generatie pioniers op hun boerenbedrijven, gaan de producten van hoge kwaliteit de hele wereld over, is de verwerkende industrie volop aanwezig in de provincie en is het een plek voor vele verschillende innovatieve bedrijven op het gebied van voedsel. Ondertussen beseffen weinig mensen zich wat de invloed is van de dagelijkse arbeid van deze boeren, chefs, verwerkers en andere arbeiders op onze boodschappen.

    De 20 deelnemers van de Summer School hebben in een 4-daags programma voorafgaand aan het diner Flevoland ontdekt aan de hand van colleges van experts op het gebied van smaak en het ontstaan van Flevoland, rondleidingen over (boeren)bedrijven en kookworkshops met chefs. De producten die ze tijdens deze reis hebben leren kennen, zijn verwerkt in het menu. Ze kwamen tot de conclusie dat de smaak van Flevoland niet zo zeer in 1 product of 1 gerecht te vatten is, maar dat het menu als geheel staat voor de pioniersgeest en maakbaarheid die nog steeds heerst in Flevoland. Zoals landgoedbeheerder Lennard Duijvestijn het samenvatte ‘is de smaak van Flevoland in eerste instantie een klap in het gezicht, maar kun je er iets heerlijks van maken als je je daarvoor inzet.’ Hiermee is de provincie Flevoland dé plek waar oplossingen voor de toekomst kunnen ontspruiten.

    Kijk voor het fotoverslag van de Summer School en Het Grote Flevoland Diner op Facebook.