• menu

  Flevo Campus Summer School dag 1: Nieuwe Smaak

  Wat is de smaak van Flevoland? Het lijkt een vreemde vraag, want hoe kun je bepalen waar een hele provincie naar smaakt? Toch is ‘de smaak van Flevoland’ al twee jaar lang de gedachte achter veel van het onderzoek van de Flevo Campus, en ook van de jaarlijkse Flevo Campus Summer School. Ga je mee op onderzoek uit? Op dit blog delen we de belangrijkste lessen van de Flevo Campus Summer School, laten we je kennismaken met de deelnemers en de sprekers, en geven we alle geïnteresseerde lezers toegang tot een groot deel van de inhoud van de Summer School. Lees, luister, kijk, proef, eet en beleef mee!

  De smaak van Flevoland

  Op de eerste dag van de Summer School maken de deelnemers kennis met elkaar en kijken ze samen de documentaire ‘De smaak van Flevoland’, gemaakt door Ahmet Polat. Vorig jaar liep hij met zijn filmcrew mee tijdens de Flevo Campus Summer School om de zoektocht van de deelnemers te volgen. Dat leverde deze bijzondere documentaire op. Een goeie film om de Summer School mee af te trappen, want: zowel een inleiding op ‘de smaak van Flevoland’ als een terugblik op de Summer School van vorig jaar. Benieuwd? Kijk mee!

  Waarom Flevo Campus? En waarom in Almere?

  Ben je benieuwd wat de Flevo Campus eigenlijk precies is en doet? En of all places, waarom Almere? Laat dat je uitleggen door Sigrid Wertheim-Heck. Zij is lector aan de Aeres Hogeschool en legt je hieronder haarfijn uit met welke vraagstukken men zich bezighoudt op de Flevo Campus. In het Summer School programma zal zij hier nog vaker op terugkomen.

  Volg de Summer School ook via Instagram. Zelf aan den lijve ondervinden hoe Flevoland smaakt? Kom zaterdag 31 augustus naar het gratis festijn ‘Vier de smaak van Flevoland!’