• menu

    Vooruit met de geitenbok!

    Het vlees van de geitenbok is niet zomaar een stukje vlees. Het is vlees met een belangrijk verhaal. In deze tijden is het onacceptabel dat zoiets waardevols en smakelijks niet in grote getalen wordt benut. Dit is een belangrijk argument waarom je vlees van de geitenbok zou willen produceren, verwerken en consumeren.

    In Flevoland hebben geitenboeren, de professionele ambachtelijk horecaslager Nice to Meat uit Almere, vleesverwerkend bedrijf Van de Raa Meat & More uit Almere, Aeres Hogeschool, de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en de Flevo Campus zich verenigd in een samenwerkingsverband. Samen willen zij deze voedselverspilling tegen gaan.

    Voorbereidend op het voorjaar gaan de partijen zorgvuldig het geitenbokvlees in het hogere segment in de markt zetten. In eerste instantie zal een proeverij worden georganiseerd voor een aantal Michelin bekroonde sterrenchefs. Alle partijen zijn bereid te investeren en er zal een campagne komen om de consument kennis te laten maken met het vlees én het verhaal van de geitenbok. Ook andere geitenboeren uit Flevoland kunnen zich bij dit initiatief aansluiten.

    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Senf, senior projectleider Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland: senf@omfl.nl