• menu

  Verslag 4 Flevo Campus Think Tank

  Op 20 januari is de Flevo Campus Think Tank van start gegaan. 20 Studenten en young professionals maken in dit 4-daagse programma met elkaar het manifest om voedselbeleid weer op de Almeerse politieke agenda te zetten. Op 7 maart zullen zij hun bevindingen presenteren tijdens Het Grote Stedelijke Voedseldebat.

  De eerste drie dagen hebben een goede basis gelegd voor het maken van een manifest. Met de lezingen van o.a. Jeroen Candel (Wageningen UR) en Simone Eijsink hebben de deelnemers een beeld gekregen van het politieke speelveld waarin hun manifest zal landen. De twee dagen erna hebben we besteed aan een verkenning van het voedsellandschap door op excursie te gaan. Van een bezoek aan World of Food gericht op culturele diversiteit tot een bezoek aan akkerbouw in Flevoland om de kwaliteit van zijn grond te bespreken. Ze hebben van allerlei onderwerpen een beetje kunnen proeven, soms letterlijk.

  Op 24 februari is alle input gebundeld tijdens verschillende workshops. De uitdaging van de dag was om alle grote ideeën om te vormen tot concrete aanbevelingen waar  de Gemeente Almere mee aan de slag kan. Dit bracht discussies op gang die de kwaliteit van het manifest alleen maar ten goede zijn gekomen. Tegelijkertijd hebben we daar juist ook veel overeenkomsten gevonden.

  Naast veel ‘voedsel voor verandering’ was er ook veel ‘voedsel voor het lichaam’. Maureen de Jong van ’t kleinkookbedrijf had een Indonesiche lunch bereid. Tijdens alle programmadagen hebben we iedere kans aangegrepen om het voedselsysteem ook beter te leren kennen door te proeven. Met deze vegan lunch van nasi lamak met 2 heerlijke groentegerechten hebben we meerdere deelnemers weer kennis kunnen laten maken met nieuwe ingrediënten, smaken, texturen en geuren.

  We sloten de dag door deze bijzondere groep op de gevoelige plaat vast te leggen door onze vaste fotograaf Elisabeth Lanz.

  Op Facebook vind je het fotoverslag van deze energieke dag.

  Lees hier het verslag van dag 1dag 2 en dag 3.