• menu

  Verslag 3 Flevo Campus Think Tank

  Op 20 januari is de Flevo Campus Think Tank van start gegaan. 20 Studenten en young professionals maken in dit 4-daagse programma met elkaar het manifest om voedselbeleid weer op de Almeerse politieke agenda te zetten. Op 7 maart zullen zij hun bevindingen presenteren tijdens Het Grote Stedelijke Voedseldebat.

  Dag 2 heeft de deelnemers aan het denken gezet over wat er gaande is in Flevoland en hoe op verschillende schalen voedsel wordt geproduceerd. Dag 3 is wederom een dag om inspiratie op te doen. Dit keer ligt de focus op innovatie en verruilen we Almere heel even voor Amsterdam.

  We begonnen dag 3 bij The Lobby Fizeaustraat waar Drees Peter van den Bosch iedereen ontvangt met zijn verhaal. In vogelvlucht neemt hij ons mee door de ontwikkelingen van zijn bedrijf Willem & Drees. Ze begonnen in 2009 met een vernieuwend concept, maar hoe zorg je ervoor dat je 9 jaar later ook nog steeds voorop loopt?

  Daarna was het tijd voor technologische innovatie met een bezoek aan growx. Oprichter John Apesos liet ons zien hoe zij hun cressen verbouwen in een loods in Amsterdam Zuid-Oost. Met de meest moderne technologie ontwikkelen zij de optimale omstandigheden voor deze cressen om te groeien.

  Voor de lunchpauze bezoeken we Startup Kitchen in de voormalige Bijlmerbajes, waar Jay Asad een heerlijke Syrische lunch voor ons heeft bereid.

  Met een goede bodem gaan we op naar het laatste bezoek met culinaire verleidingen: World of Food. Daar verteld manager Sarriel Taus hoe World of Food is ontstaan en hoe World of Food ondernemers een steuntje in de rug kan geven. Samen met zijn ervaringen als mede-oprichter van de ZuiderMRKT kon hij goed de verschillen in context schetsen en gevolgen die dat met zich mee brengt. Dit is zeer waardevol voor de deelnemers van de Think Tank die zich bewust zijn van de demografie van Almere en de behoeftes die dat met zich mee brengt.

  We sluiten de dag af waar we ‘m begonnen zijn, bij The Lobby waar we het eerste concept maken van het manifest. Lees in het volgende verslag meer over de ontwikkelingen rondom het manifest.

  Check onze Facebookpagina voor de foto’s van dag 3!

  Lees hier het verslag van dag 1 en dag 2.