• menu

   Sustainable Business Challenge

   Flevo Campus heeft de eer te participeren in de Sustainable Business Challenge 2017, waarvan de finale zal plaatsvinden op 8 december naFlevo Campus Live en de inauguratie van Sigrid Wertheim-Heck in Almere.

   Op 17 november streden de teams van de Sustainable Business Challenge 2017 in de Halve finale om een plek in de eindronde. De talenten presenteerden aan de bedrijfsjury hun innovatieve duurzame business oplossing. Elk bedrijf gaf vervolgens één team een ticket naar de Finale op 8 december.

   De bedrijfsjury’s van ABN AMRO, Enexis, ENGIE, Hoogheemraadschap van Delfland en Flevo Campus hadden een lastige taak tijdens de Halve finale bij de HUBspot in Leiden. De afgelopen weken werkten 25 teams aan innovatieve én concrete ideeën voor hun duurzame businessvraagstukken. Met trainingen en workshops werden de talenten ondersteund in het creatieve proces om tot een vernieuwende oplossing te komen. Tijdens de Halve finale presenteerden de teams hun ideeën aan de bedrijfsjury, die vervolgens één winnaar mochten kiezen. De deelnemers hadden alles uit de kast getrokken om hun idee extra goed te presenteren. Van flitsende presentaties tot het bouwen van een app en het maken van een prototype. Alles om de jury te overtuigen dat zij het team zijn die een plek in de Finale verdiend. De jury beoordeelde de oplossingen onder andere op innovativiteit en haalbaarheid om tot een beslissing te komen.

   Spannende ontknoping
   Na heel wat discussiëren tussen de juryleden, werden de knopen doorgehakt en werd per bedrijf het winnende team bekend gemaakt. “Ik ben positief verrast door de oplossingen van de teams.” vertelt jurylid Bas van den Hurk: “We zouden zo met al deze ideeën aan de slag kunnen bij het Hoogheemraadschap van Delfland.”. Ook de juryvoorzitter van de Flevo Campus, Saskia Visser, gaf aan dat ze onder de indruk was van het hoge niveau van de oplossingen van alle teams. Ze heeft de financiering voor één van de innovatie ideeën al voor 95% rond, om de oplossing ook daadwerkelijk te gaan realiseren.

   Helaas kregen slechts 5 teams een ticket naar de Finale en hield afgelopen vrijdag voor de meeste deelnemers het avontuur van de Sustainable Business Challenge op. “De Halve finale zat vol inspiratie door alle innovatieve ideeën.” vertelt deelnemer Jelle van den Berg, die werkte aan de case van Hoogheemraadschap van Delfland. Ondanks dat zijn team niet door de bedrijfsjury werd gekozen, blikt hij enthousiast terug: “Het was een ontzettend leerzame ervaring om hieraan mee te doen. We waren aanwezig op bijzondere locaties, er was positieve energie tijdens de dagen en een goede sfeer tussen de teams en bedrijven. Deelname aan de challenge heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling!”.

   Op naar de Finale
   Tot aan de Finale werken de winnende teams hard om hun oplossing te perfectioneren. Ze concretiseren de oplossing in samenwerking met de bedrijven en hun stakeholders. Ook worden ze ondersteund met het Winners Lab, om het idee tijdens de Finale goed te kunnen presenteren. Op vrijdag 8 december vindt de ultieme ontknoping plaats: dan gaan de teams én bedrijven de eindstrijd met elkaar aan tijdens de Finale. De Finale is onderdeel van Flevo Campus Live. Benieuwd naar dé winnende oplossing van de Sustainable Business Challenge 2017? Kom naar de Finale bij het Stadhuis in Almere en geef je hier op!

   Zie ook het videoverslag