• menu

  Flevo Campus krijgt vorm op Floriadeterrein

  Een mijlpaal: eerste kavels van het Floriadeterrein verkocht aan Aeresgroep voor Flevo Campus

  De hogeschool die Aeres,  voor circa 900 studenten gaat bouwen omvat 4.000 vierkante meter op één kavel. Het belang van goed onderwijs voor studenten en een goed werkklimaat voor docenten, lectoren en ondersteunende medewerkers staat centraal in de uitgangspunten voor het ontwerp, dat nu uitbesteed gaat worden.  Aeres vindt de locatie erg inspirerend: een hogeschool met ‘food, nature & urban green’ zwaartepunten in een groene wijk.

  Kennishub
  Professionals opleiden staat centraal. Daarnaast is het gebouw vanzelfsprekend een plek waar hoger onderwijs en praktijkgericht onderzoek plaatsvindt. Tegelijkertijd doen lectoren, promovendi, docenten en studenten in samenwerking met hoogleraren van partneruniversiteiten praktijkgericht onderzoek. Gaandeweg moet het gebouw ook gaan functioneren als kennishub.

  Floriade 2022
  Het gebouw van Aeres Hogeschool Almere gaat tevens functioneren als Ontvangstgebouw van de Floriade-expo in 2022. Voor de Hogeschool verkoopt de gemeente twee kavels aan Aeresgroep, op de eerste kavel naast de hoofdentree van de Floriade wordt gestart met bouwen; de tweede kavel blijft gereserveerd voor toekomstige ontwikkelingen.

   


  Ondertekening door (v.l.n.r.) JanNico Appelman, René Peeters, Joep Houterman en Tjeerd Herrema