Van sperziebonen tot edamame: een diepe duik in het bonenuniversum
Eerder schreven we al over de bonensafari van het Lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken, die ons hielp het peulvruchtenaanbod van Almere in kaart te brenge...
Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in steden dan daarbuiten. Die mensen hebben één ding gemeen: ze moeten allemaal eten. Alleen... hoe doe je dat op een gezonde en duurzame manier? Flevo Campus is een kennis- en actielab dat wetenschap, onderwijs, ondernemerschap en beleid aan elkaar koppelt en helpt oplossingen te verzinnen voor taaie (stedelijke) voedselvraagstukken.
Eerder schreven we al over de bonensafari van het Lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken, die ons hielp het peulvruchtenaanbod van Almere in kaart te brenge...
Nieuwe drijvende boerderij in het Weerwater
Zijn er menselijke (voedsel)toepassingen te bedenken met gras als grondstof? Dat was de onderzoeksvraag in het low food lab over gras. Tien bevlogen deelnemer...
Kunnen traditionele Nederlandse kool en wortelgroenten net zo sappig, mals en rijk smaken als vlees?