• menu

  6 december: Flevo Campus Live

  Steeds meer mensen wonen in groter wordende steden. Grootstedelijk betekent meestal ook dat groen schaars is, de afstand tussen de herkomst en de consumptie van ons voedsel groot is, aspecten van het leefklimaat onder druk staan en gezond eten minder toegankelijk of vanzelfsprekend is.

  Het voedselsysteem, zoals we dat nu kennen, staat aan de vooravond van een fundamentele omslag. ‘De toekomst is aan kringlooplandbouw’, zo stelt minister Schouten in haar visie op de toekomst van het voedselsysteem. Op het eerste gezicht lijkt dit vooral een opdracht aan het platteland, echter: boeren kunnen niet veranderen als de vraag vanuit de consument niet verandert. De kringloop kan niet gesloten worden als productie en consumptie niet meer in verbinding staan. Boeren, bedrijven zoals supermarkten, burgers en overheden hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid te werken aan het voedselsysteem van de toekomst.

  Flevo Campus Live op 6 december

  De missie van de Flevo Campus is in de praktijk te laten zien hoe stedelijke voedselvoorziening in combinatie met o.a. kringlooplandbouw leidt tot een beter leefklimaat en gezonde burgers in steden. Op 6 december laat Flevo Campus toonaangevende voedseldenkers aan het woord over de toekomst van het voedselsysteem. Vervolgens daagt Flevo Campus 100 ‘stadse’ studenten en 100 ‘plattelandse’ jonge boeren uit om in een interactieve ochtendsessie onder begeleiding van experts te komen tot nieuwe ideeën, nieuwe concepten en nieuwe voedselketens die stad en platteland met elkaar verbinden. De ideeën en concepten worden verder uitgewerkt in de Flevo Campus Denktank die begin 2019 van start gaat.

  Naast het spreken over voedsel, moet voedsel natuurlijk ook geproefd worden. De lunch staat in het teken van de smaak van Flevoland. Documentairemaker Ahmet Polat heeft een gelijknamige film gemaakt over dit onderwerp, die op deze dag dan in première gaat. Ook zullen tijdens de lunch nog een aantal experts in gesprek gaan over dit onderwerp met de zaal.

  Met onder andere Adriaan Geuze (Wageningen UR), Ron Methorst (Aeres Hogeschool Dronten), Ahmet Polat (documentairemaker) en Hidde Boersma (wetenschapsjournalist voor o.a. de Groene Amsterdammer en de Volkskrant). Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

  Datum 6 december 2018
  Tijd 9.00 – 15.00 uur
  Locatie Stadhuis Almere
  Toegang gratis

  Meld je aan via Eventbrite!