menu

Brandnetel Bier

Korrie Louwes is de ambassadeur van de Flevo Campus en blogt maandelijks over de laatste ontwikkelingen.

Korrie Louwes – Komt dat proeven! Een heus Almeers biertje, gemaakt met kruiden die groeien langs het Weerwater: de overheerlijke brandnetel. Op het Growfestival 24 juni op het Utopia eiland in Almere zal dit nieuwe biertje ten doop worden gehouden.

De brouwers van dit en ander speciaal Almeers bier gaan schuil onder de naam Brouwerij Stijl. In een gewone woonwijk maken Anneke en Raymond Geraads ongewoon lekker bier met bijzondere ingrediënten zoals zeezout en vanille, gewoon in de achtertuin in een schuurtje zoals zoveel schuurtjes in woonwijken staan. Daar staat een opstelling om nieuwe smaken te kunnen ontwikkelen. Voor grotere volumes aan productie maken ze gebruik van een brouwerij elders.

 

Wat begonnen is als een hobby groeit meer en meer uit tot een droom: een eigen brouwerij die op eigen benen staat en de Floriade in 2022 kan voorzien van heel veel bier.

De Flevo Campus ondersteunt dit initiatief graag door Brouwerij Stijl in contact te brengen met andere lokale initiatiefnemers die onder leiding van de Veldacademie Flevo Campus een nieuw pop-up concept ontwikkelen met behulp van onder meer studenten. Mocht u ook zo’n bijzonder initiatief hebben, dan houden wij ons zeer aanbevolen. Proost!